Reiseinspirasjon intravenøst

av | Norge, Personlig, Portrettintervjuer | 5 kommentarer

En av fire har et gen som heter DRD4-7R. Dette genet kan påvirke deg i forhold til å være nysgjerrig og til å ville se hva som finnes der ute. Bland dette med inspirerende omgivelser så får man en person med utferdstrang og reiselyst ut av håret! Det er jo påfallende hvordan noe mennesker liker hverdagen best, mens andre får helt hetta av noe som kan minne om rutiner.

Klikk på bildene for en større versjon

Tante i Amerika

Jeg har aldri hatt en onkel i Amerika, men en eksentrisk designer-tante i New York. Nå har tanten flyttet tilbake til sitt barndomshjem som er proppet med koraller, utstoppende havskilpadder, palmer og papegøyer. Det er ikke bare et hus som inspirerer til reiselyst og utferdstrang, men et hjem som viser at livet kan leves på så mange måter.

Tante Turid er en verdensborger som aldri har forholdt seg til for eksempel janteloven. Se så vakker han er sier, hun henrykt til en blyg tenåring. Se på de krøllene!! Gud så flott du er!

Utradisjonell

Hun fyller sitt hus med venner som heller ikke er helt A4, sammen snirkler vi oss rundt store stabler av bøker og tre store utstoppede havskilpadder. En vegg er dekket med de vakreste koraller og kinesiske vaser står side om side med en stor Buddha plassert på toppen av bibelen.  Ja, jeg vet at noe av dette ikke er helt politisk korrekt, jeg som elsker havet og ikke ville kommet borti en korall for alt i verden. For ikke å snakke om de stakkars havskilpaddene. Men dette universet har egne regler, det eneste som ikke er lov er kjedelige samtaler. Her er det ingen som kommer unna med «jo takk det samme..en vaffel til?» –  Fortell om ditt liv, hva drømmer du om? Hvor har du vært siden sist? Fortell meg alt og jeg mener alt om India! Her trenger vi mer champagne!

Reiselyst!

I barndomshjemmet er veggene dekket av bøker. Store oppslagsverk om tuaregenes kultur. Fantastiske foto av mennene som dekker ansiktene i stedet for kvinnene. Kvinnene er jo så vakre, hvorfor skulle de dekkes til? Nomadestammene som holder til i Saharaørkenen og en sjelden gang kan ses i Marrakech.  Deres smykker og klær. Koboltblå turban, så elegante! Boken tar for seg hele deres liv, himmel –  jeg må jo bare møte tuaregene en gang?

Å være på besøk hos tante Turid er som å få reiseinspirasjon intravenøst. Når fotografen med modeller og kleskolleksjoner på slep kommer for å fotografere i huset, smetter vi ut og setter oss i hagen. Det slår meg at det eneste Tante Turid aldri har vært, så er det å være tantete.

Klikk på bildene for en større versjon