Rett til himmels! Matopplevelser i Lofoten.

av | Europa, Norge | 0 kommentarer

Med verdens beste råvarer rett utenfor døra ligger Himmel og Havn og speiler seg i vannet. På brygga utenfor ligger en gammel vikingseilbåt. Vi er på Ballstad, ikke så langt fra Leknes flyplass. Mellom ruvende fjell ligger restauranten som tar alt det vi har sett hundre ganger før og brekker det over i noe helt nytt!

Klikk på bildene for en større versjon

Konseptet!

I lokalet, som egentlig er ganske ordinært, ligger det tidligere fiskemottaket- nå restaurant Himmel og Havn. Her er det historie – ikke bare i veggene, men også på bordene. Gamle håndklær blir sydd om og blir til de kuleste servietter. Servise fra mormor kommer frem fra glemselen og inn på hedersplassen i skapet. Her er det sjarm og sjel til tusen.

Hvor ligger det?

Mellom bakker og berg i Ballstad ligger Himmel og Havn. Flyplassen i Leknes ligger ca 15 min unna. I en lun (i den grad det er mulig) havn ligger restauranten med Hattvika Lodge i front og Solsiden brygge ved siden av. 

Kokkemiljø, dør-til-dør-matvandring!

Ballstad har et eget kokkemiljø. Unge, engasjerte og dyktige kokker som er med på å bestemme. samarbeide, utvikle seg og ikke minst inspirere hverandre.

Vi som gjester nyter godt av deres kreativitet og frihet. En egen matfestival i oktober er en happening mange ser frem til. Det er en løype gjestene blir tatt med på, fra Himmel og Havn til Hattvika Lodge til Lofoten Food Studio, for så å avslutte hos Jan Harald på Cafe 8373. Dette gleder vi oss til å oppleve!

Når vi først er inne på Lofoten Food Studio, så er dette beskrevet av Roy Magne Berglund som hans kulinariske lekegrind. Her er det matkurs, eller du kan la Roy Magne diske opp me allverdens av gode smaker mens du sitter på Chefs Table. Vi gleder oss til å utforske Lofoten Food Studio på neste tur nordover!

I kjøkkenet på Himmel og Havn er det Frida Haugen Utne som er stjernen. Hun har dyktige og ikke minst hyggelige folk med seg, som raust deler noen hemmelige oppskrifter og tips. Henning som er fra Lofoten er en type vi gjerne skulle sett mere til, for en dedikasjon og for et smil!

Vi får servert blåkveite som har kort sesong og ikke spises av så mange i Lofoten. Desto mer spennende å oppdage denne utrolige smakfulle og delikate fisken. Servert med potetpuré og en beurre blanc er de delikate smakene i varetatt, og vipps så er vi i mathimmelen. Måltidet avsluttes med en dekonstruert rabarbrapai som perfekt balanserer den syrlige rabarbraen og den søte tertebunnen. Herlig! Vår skjønne kelner kommer med gode råd i forhold til drikke underveis, dette er over forventet bra!

Er det noe vi skulle pirke på, så er det kanskje hjemmesiden til Himmel og Havn. Denne bidrar ikke med forventet informasjon som åpningstider, menyer osv. Her er det noe å ta tak i! Det kan også være litt vanskelig å finne restauranten, så bedre skilting hadde vært fornuftig. Men når du først kommer deg innfor dørene, er det full score fra oss. Vi kommer tilbake!

 

Klikk på bildene for en større versjon

Himmel og Havn, Lofoten