Robothotellet Msocial i Singapore: En omtale

av | Asia, Hotellomtaler, Singapore | 2 kommentarer

De ansatte ser ut som om de 15 år gamle og møter oss med store smil og englevinger på. En har fått en glorie som er festet i en glitrende hårbøyle. Bak kommer hotellets robot og skal gi oss smågodt! Jeg prøver så godt jeg kan å ikke være snerpete,men kan ikke unngå å tenke: Hvordan skal dette gå?

Noen hoteller er lette å bli glad i. Ikke fordi de ansatte utmerker seg med drillet service, for det gjør de virkelig ikke. Heller ikke på grunn av noeprangende inngangsparti – vi går tross alt rett inn i hotellet fra parkeringshuset. Men vi elsket MSocials fordi det er så lekent og uhøytidelig. Bli med til Singapores kuleste overraskelse!

Klikk på bildene for en større versjon

I en by som er smekkfull av superstilige hoteller ville vi prøve et robot-hotell! Ja, det er en robot som kommer durende bortover ganger når du bestiller flere håndklær! At Philippe Starck fikk frie tøyler når han skulle designe interiøret, gjorde heller ingenting for oss!

Singapore er et fantastisk sted og det er ingen grunn til å bruke masse tid på hotellrommet. Men, det er varmt og fuktig og noen ganger ønsker man seg ingenting annet enn å ta en cowboystrekk til den mest intense varmen gir seg. I Singapore kan det være lurt å ta hensyn til to B’er når man skal velge hotell; beliggenhet og basseng 🙂

Bakgrunn

Singapore er et fyrverkeri av en by og vi hadde ikke tenkte å gå glipp av noe som helst, derfor ville vi ikke investere for mye i hotellopplevelsen. Men det måtte være rent og med grei beliggenhet. Vi ønsket oss et basseng til de varmeste dagene og takbassenget gjorde susen!

MSocial er en ny og helt annen måte å tenke hotell på! Det er en robot som lager omeletten din om morgenen. De ansatte er veldig unge og det de mangler i kompetanse tar de igjen i velvillighet og et ønske om at gjestene skal trives. Philippe Starck sparte ikke på kruttet når han lot kreativiteten få frie tøyler, og dette hotellet er det mest uhøytidelige og lekne vi har opplevd. En herlig overraskelse!

Hotellet

Med sine 293 rom er MSocial et større hotell enn man kan få inntrykk av. 

Rommene

Vi bodde på et loftsrom som er i to etasjer. Det er stilig og komprimert på en gang. I annen etasje er det en liten stue med tv, og så er det seng og bad nede. Dette likte vi! Opplevelse av rom og luft kommer fra takhøyden, og her er hver cm utnyttet – med skuffer under trappen og så videre. Det er fullt av smarte løsninger og kule designdetaljer.

Hele veggen er i glass som kan dekkes med persienner, men som sikrer lys på dagen. Badet er i og for seg også en glassboks midt i rommet, men heldigvis med persienner inni de doble glassveggene. Så slipper man i hvert fall å ha sin kjære som nærmeste tilskuer når man minst ønsker det. Det er en gåte at en del hoteller velger glassvegg ved toalettene…Badet er komprimert, men fungerer perfekt!

Det finnes også mindre rom som er rimeligere.

Kreativ eksplosjon!

M soscial er definitivt det mest kreative og lekne hotellet vi har bodd på! Blir du ikke inspirert her, er det bare å gi opp. Hele tonen til hotellet er humoristisk. «Vi prøver å redde havene men klarer det ikke helt alene!» I stedet for «heng opp håndkle ditt om vi ikke skal vaske det». På veggene finnes instagram-vennlige motiver hvor man for eksempel kan plassere seg i midten av en sommerfugl, som ellers bare ser ut som en vakker veggdekorasjon.

Les vår omtale av The Warehouse Hotel i Singapore her.

Maten og de ansatte

Frokosten serveres i restauranten ovenfor resepsjonen. Det er helt greit utvalg av det vanlige frokostbuffet sortimentet og roboten som lager speilegg eller omelett, er morsom! Det ville være å overdrive å si at denne frokosten er til å minnes med glede på en regnfull dag, men det er helt ok.

Vi kom egentlig mest for å se på interiøret! Det er et virvar av alt fra enorme afrikanske lenestoler som er kledd i perler, til dype sofaer med tilhørende lysende bord. Det er en blanding som egentlig ikke passer sammen, men som er kjempestilig. Og det vi liker aller best; det er utrolig hyggelig.  Det kjennes litt som å være hjemme hos noen kreative og kule venner.

De ansatte er rundt oss og alle er veldig søte og hjelpsomme, selv om det er tydelig at de er studenter og trolig ikke studerer hotellfag. Det gjør ingenting, vi er inne i en god spiral. Ferdig sjarmert av både konseptet og humoren på MSocial er vi villige til å overse småglipper på bagatellnivå.

M Social is where all the elements of the world – including creativity, humour and love – come together in an explosion of energy to create the joy of today’s and tomorrow’s world. To me, it is a stage dedicated to creative people. – Philippe Starck

Hva liker vi spesielt godt?

  • lekent og lekkert
  • et kreativt sted og det smitter!
  • veldig bra prisnivå til å være i Singapore 
  • fin beliggenhet
  • alt fungerer, det er avslappet og uhøytidelig  og vi følte oss veldig godt ivaretatt

Hva burde du vite?

  • dette er et ungt og lekent hotell
  • rommene er ikke veldige store
  • de ansatte vil gjøre hva de kan for at du skal bli fornøyd

Les om gatekjøkkenet i Singapore som har Michelinstjerne her.

HVORDAN KOMME DIT

Taxi i Singapore er ikke veldig dyrt. Det er enkelt så lenge du vet at det finnes taxistasjoner du må gå til, og ikke stopping på gaten. Inngangen til hotellet er inne i et parkeringshus, så det enkleste er å ta en taxi første gang. Etter det kan du laste ned appen OBike som gjør at du enkelt kan leie sykkel (de viser deg på hotellet).

 Adressen er 90 Robertson Quay Singapore 238259

 +65 6206 1888

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Hele året. Alle årstidene har sin sjarm.

VALUTA FOR PENGENE

Veldig god valuta for pengene! Msocial er rimelig. I forhold til andre hoteller vi vurderte i Singapore. kom MSocial veldig heldig ut! 

SCORE 7-10

En sterk 9 til Msocial! Lekent, uhøytidelig designhotell er ikke så lett å finne. Når beliggenheten er god og prisen enda bedre, blir jo alle og enhver i godt humør!

Klikk på bildene for en større versjon

MSocial hotell Singapore