Romantiske Mirihi, Maldivene: En hotellomtale

av | Asia, Hotellomtaler, Maldivene | 2 kommentarer

På en bitte liten Robinson Crusoe øy ligger Mirihi. Dette hotellet har flere tilbakevendende gjester en noe annet sted vi har bodd. Det vekket vår nysgjerrighet. Hva var det som gjorde at så mange valgte å reise tilbake?

Klikk på bildene for en større versjon

Hotellet

I det sjøflyet treffer vannet, ser vi hvor liten denne øya virkelig er. Mirihi Island Resort har hva de kaller en barefoot policy. No shoes, no news! Skoene kan du ta av deg når du kommer, for først å ta de på igjen når du skal reise hjem! For min del skulle jeg ønske jeg bare kunne bli! Mirihi består av 30 vann-villaer (det er de husene som er bygget på påler), seks strand- villaer og en toroms suite som også er bygget over vannet. I tillegg er det tre restauranter, to barer og et spa.

Villaene

Vi bodde i en vann-villa. Lekkert bad, fin størrelse på soverommet, og med en privat terrasse utenfor. Ned trappen og der var det turkise vannet med masse tropiske fisk i alle farger! Terrassen kunne kanskje vært litt større, men alt i alt helt ok. Det finnes også strand- villaer, som er noe rimeligere. Hvis du har mulighet, vil jeg absolutt anbefale å gå for en vannvilla, det er verdt investeringen! Det å våkne opp i et eget lite hus som er bygget over vannet er en uslåelig opplevelse. Helt privat, helt stille!

De ansatte

Fra vi ble møtt av hotellsjefen Gunther på brygga og til vi reiste hjem, opplevde jeg at vi var verdsatt og tatt vare på. Mange av gjestene og personalet kjente hverandre godt fra før; her var hjertelige gjensyn og en varm, familiær stemning. Den nære kontakten mellom gjester og ansatte og det at vi ble så godt tatt i mot, er en av mange ting som gjør at Mirihi er lett å elske. Videre er det behagelig nedtonet, samtidig som hele stedet oser av kvalitet og luksus.
 

Hotellets beliggenhet

Mirihi ligger i South Ari Atoll. Det tar ca 30 minutter med sjøfly fra Male.

Dykkesenteret

Sikkerheten ble veldig godt ivaretatt. God informasjon og fleksibel innstilling til alt, fra tempo på opplæring til forskjellige steder å dykke. Instruktørene snakket mange språk – en stor fordel for å kunne forstå detaljer rundt dykkingen. Opplevelsene under havoverflaten var mange – særlig kommer jeg aldri til å glemme den ene turen hvor flere enorme manta rays svømte rett over oss. Helt utrolig!

Hva liker jeg spesielt godt?

Det er altså mange faste gjester på Mirihi – vi oppdaget til vår overraskelse at de fleste hadde vært der mange ganger før. Gjestene kommer fra ulike land, men særlig populært var det åpenbart blant tyskere. Vi liker internasjonale miljøer og kunne tenke oss enda flere nasjonaliteter å dele stedet med! Men viktigst av alt var den før omtalte uformelle og hjertelige tonen mellom personalet og tilbakevendende gjester. Mange av de besøkende på Mirihi er også aktive dykkere.

Hva burde du vite?

Mange av øyene på Maldivene er forholdsvis tett utbygget, og det er dessverre trenden også fremover ser det ut til. På Mirihi har man fortsatt denne opplevelsen av å ha stedet for seg selv, men det koster! Dette at Robinson Crusoe-opplevelsen er en drøm for mange, pluss opplevelsen av frihet, gjør at gjestene er villige til å betale litt ekstra. For vår del synes vi nok at prisen var lovlig høy, til tross for alle goder.  

Det er veldig små forhold! Mirihi er en bitte liten øy (350 meter lang og 50 meter bred), så skal du ta en joggetur, er du rundt øya på et par minutter! Det kan oppleves som litt «trangt» etter noen dager.

Interiørmessig ble undertegnede litt skuffet over enkelte elementer, som kunsten! Sammen kunsteren overalt og dermed ingen variasjon. (Det bør kanskje legges til at jeg nok er over snittet opptatt av det estetiske.) For en stor del veldig lekkert og fint, men jeg hang meg opp i dette åpenbare stilbruddet. 

Mirihi tilbyr fantastiske dykkeropplevelser, men du må beregne lang tid i båt. Veldig bra husrev, det vil si korallrev som ligger så nærme at man lett kan svømme dit. 

 

HVORDAN KOMME DIT

Fly til Male som er hovedstaden på Maldivene. Etter det tar man sjøfly (30 minutter) ut til Mirihi, det er en vakker tur  og noe å glede seg til!

Emirates flyr til Male via Dubai, Turkish Airlines flyr via Istanbul, KLM via Schiphol. British Airways via London eller Quatar via Doha.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Maldivene har et subtropisk klima med varmt vær hele året (fra 29-32 grader) og kan med hell besøkes hele året. Fra juni til desember kan det være mer regn og også noe mer vind men med klimaforandringene er det vanskeligere å forutse været.

VALUTA FOR PENGENE

Vi opplever at Mirihi er noe høyt priset i forhold til andre hoteller på Maldivene. Maten kan oppleves som noe ensformig etter hvert og selv om øya er postkort vakker kan det oppleves som vel små forhold.

SCORE 7-10

Vi vil gjerne tilbake til Mirihi men da vil vi nok benytte oss av et pristilbudene som finnes innimellom. Det oppleves som noe overpriset men hyggelige ansatte og en vakker øy gjør oss til fornøyde gjester. Ideelt for vår del er nok tre overnattinger da øya fort kan oppleves som litt liten.

Klikk på bildene for en større versjon

Hotel Mirihi