Luksus på skinner med Rovos Rail i Sør-Afrika

av | Afrika, Sør-Afrika | 2 kommentarer

Det oser av klasse og stil: Ren og skjær luksus. I det vi går inn på den private perrongen i Cape Town forstår vi at her er det ingen tilfeldigheter. Kvartetten spiller noe klassisk, champagnen er klar og det hadde vært nærmest naturlig om selveste Hercule Poirot kom strenende.

Rohan Vos, som er direktøren for det hele, ønsker velkommen og vi blir ropt opp. Utenfor lugaren vår står (det stakkars) mennesket som skal ha ansvaret for oss, og venter. Rovos Rail er vakker, det er nydelig treverk overalt og stilen er gjennomført. At man skifter til middag, goes without saying. Som i en Agatha Christie-film sitter vi spent på det vakre toget og reisen vår kan begynne.

Vi var med fra Cape Town til Pretoria ved Johannesburg. Det er en tre-dagers tur gjennom vakkert og veldig variert landskap. På veien stoppet vi ved diamantgruvene i Kimberley (guiden der hadde verdens beste imitasjon av Nelson Mandelas tale) og så suste vi videre, forbi en sjø med en enorm flokk flamingoer, nydelige fjellformasjoner og vinranker.

En slik togtur er stedet for de gode samtalene. Mens det sør-afrikanske terrenget suser forbi i behagelig tempo, kan man nyte livet i fred og ro. Bakerst er det en utsiktsdel og en vogn hvor gjestene kan mingle, alt ettersom man ønsker.

Det går utrolig fort å venne seg til egen butler. Dyp dobbeltseng og eget bad er herlig og før du vet ordet av det er NSB comfort bare et fjernt grøss fra en annen tid. Rovos Rail tilbyr en rekke turer både i og utenfor Sør-Afrika. Se mer info på www.rovos.com

Klikk på bildene for en større versjon