Sexy kjempeskilpadder på Seychellene

av | Afrika, Seychellene | 0 kommentarer

De høye stønnene er ikke til å unngå. Idet vi går ned stien gjennom den lille palmeskogen på vei til favorittstranden på Seychellene hører vi det. Gjentatte dype og inderlige stønn kommer med jevne mellomrom. Hva er det som skjer? 

Jeg håper ikke det er noen turister som holder på her ute i det fri, sier jeg. Mannen min synes tydeligvis det er ganske morsomt. Vi passerer to lokale jenter på vei opp stien, en av dem ser på meg og rister smilende på hodet….Jaja, hva skal man gjøre, sier hun.

Klikk på bildene for en større versjon

Inne i innhegningen er det aktivitet. Der under palmene har de enorme skilpaddene et romantisk øyeblikk… eller hva man skal kalle det. Jeg ante ikke at skilpadder kunne lage lyder en gang. Disse stønnene er så høye!

Vi spør en av de lokale gutta om han har sett dette før. «Oui Madame», sier han. Alle her har det! De liker å kose seg. Skilpaddene her er veldig aktive in «the love department» sier han med et stort smil. Denne er jo over 100 år gammel, det står respekt av det!

Skilpadde som kjæledyr

Mange på Seychellene har kjempeskilpadder som kjæledyr så dette er helt «comme il faut» (som det skal være). Tidligere på dagen så vi et hus med 8 store skilpadder i hagen. De er ganske kostbare og blir passet godt på!

Himmel! Sier jeg til mannen i mitt liv. Visste du om dette? Nei, sier han – jeg trodde skilpadder var litt mer avslappet, jeg. Det er jo fint for dem da!

I løpet av dagen hører vi flere stønnerunder. Det er tydeligvis enda mer romantikk på gang.

Tankene går tilbake til en gammel skole venninnes lille skilpadde som lød navnet Padda. Faren til venninnen min hadde festet en krok med superlim på skallet til Padda. Han eller hun ( ingen var vel helt sikre) bodde hele sommeren ute på gresset med sikker forankring i flaggstangen. Padda var vel på størrelse med halve foten til Mr. Love Turtle her. I ensom majestet beveget det lille skallet seg fra den ene enden av hagen til den andre. Det virker litt stusselig nå, i forhold til de kjærlighetsfylte relasjonene som hersker her under den varme solen på Seychellene, rett ved ekvator..

Når vi passerer innhegningen på vei tilbake til bilen, har skilpaddene sluknet. Store far har flatet ut med bena rett ut og hodet på bakken. Han sover som en stein! Alt han trenger nå er en god natts søvn, sier gutten fra stranden. Imorgen er det på´n igjen! Its a good life man ! Seychellois style!

Aldabra Gigant Skilpadde

De sexy skilpaddene på Seychellene tilhører arten Aldabra Gigant Skilpadde og er en av verdens største skilpadder. Man trodde skilpaddene var utryddet i 1840, men denne arten ble funnet på øya Aldabra. De har en snittvekt på 250 kg og kan bli 200 år gamle. På øya La Digue finnes noen skilpadder i det fri, og en av øyboerne kunne fortelle at de noen ganger måtte være fire mann for å løfte bort skilpadder som hadde sovnet på veien!

Klikk på bildene for en større versjon

Seychelles