Singapore by night, foto safari om natten.

av | Asia, Singapore | 0 kommentarer

Singapore er byen som har det meste! For en overraskelse, vi trodde vi skulle til et slags plastikk Disneyland uten sjel og karakter, men ble helt bergtatte av denne superkule byen! Etter en uke med opplevelser nok til å skrive en liten bok, sitter vi likevel igjen med en favoritt ting å gjøre. Å sykle en sen kveld/natt med hele byen opplyst foran oss i all verdens farger må oppleves! Singapore er en av verdens tryggeste byer, og her får du smakebiter fra India, Manhatten og Kina i samme slengen.

Klikk på bildene for en større versjon

Det er lett å få tak i en sykkel i Singapore selv om hotellet ikke låner ut. Singapore og sykkel hører sammen, den beste og enkleste måten å komme rundt på uten å bli slått ut av varmen. Vi oppdaget store deler av byen på sykkel om dagen, men det var kvelden og natten som virkelig tok kaka. Når mørket kommer lyses hele byen opp i all verdens farger. Det kan høres glorete og stygt ut, men jeg lover – det er skikkelig fint! Broer, hoteller, bygninger, fortau, alt forvandles til en farge orgie som kan imponere hvem som helst.

Langs elven, ned til havnen

Vi syklet langs elven og fikk med oss diverse barer og fortauscafeer på veien. Flere steder spiller forbausende gode band, så litt minikonsert-følelse fikk vi også før vi suste videre. Sannheten er at jeg syklet feil, fullstendig uten stedsans er det ikke første gang. Men det ble den beste måten å oppdage Singapore på, uten mål og mening! Templer og butikker i skjønn forening før vi fant veien tilbake til elven som renner gjennom byen. Da var vi på vei ned mot havnebassenget for den siste «grand finale». Det er et helt utrolig skue! Hotellene og bygningene kjemper om oppmerksomheten, og vi kan bare beundre. De tradisjonelle elvebåtene glir lydløst rundt i havnebassenget, de speiler seg i vannet som reflekterer alle fargene fra land! Kontrasten mellom båtene og Singapores skyline er slående.

Uvirkelig trygt

Det er litt uvirkelig når vi ser fire kompiser forlate fortauscafeen med laptoper liggende igjen på bordet. En av dem har satt igjen bagen sin og borte blir de. Etter noen minutter kommer de tilbake og fortsetter brainstormingen med den største selvfølge.

Det er nesten ubegripelig trygt. En taxisjåfør (ja, jeg vet) kunne fortelle at rettssystemet virker veldig bra. Det er kort ventetid før en eventuell dom gis og det er ikke milde dommer det er snakk om. Har de mistanke om at det er en bande eller gruppe, kan det gå enda raskere. Jeg skal ikke begi meg ut på noe politisk innlegg her, men vi nøt friheten og tryggheten i Singapore i fulle drag! Sykling om natten, ikke noe problem!

Les vår hotellomtale av The Warehouse, Singapore her.

Helseapostlenes by!

Skulle ønske jeg var en av dem, men nei! For å unngå varmen er sene kvelder en yndet tid for løpeturer. Det virker som om hele Singapore er på bena. Det finnes mengder av økologiske cafeer og trening er minst like vanlig som i Norge! Utrolig avanserte helsekostbutikker og barer som serverer fruktdrikker med superfood, gjør Singapore til et mekka for mennesker som er opptatt av helsen sin.

Vi avslutter på bar

For å markere at vi er på ferie og ikke joggetur (sorry), avslutter vi hele seansen i baren på det superstilige hotellet «The Fullerton Bay Hotel». Inn i verdens flotteste resepsjon blir vi vennlig henvist til baren hvor vi feirer Singapore og det gode liv!

Les om gatekjøkkenet i Singapore med Michelin stjerne her!

Klikk på bildene for en større versjon

Singapore