Sjarmerende idyll i landlige Hampstead, London

av | Europa, Storbritannia | 0 kommentarer

Hva har Sting, Jamie Oliver og Stephan Fry til felles? Jo, de bor alle i Hampstead i London. En egen liten landsby i kjente London, med hyggelige cafeer, kule butikker og en vakker park. Det er en helt spesiell stemning i Hampstead. Det erkeengelske  kombinert med en avslappet landsby-atmosfære passer oss perfekt.  Her bor det mange kunstnere, skuespillere og musikere. I Hampstead finner vi også noen av Londons dyreste hus.

Klikk på bildene for en større versjon

Perfekt beliggenhet

En 20-minutters tur med tubens Northern Line og du er fremme!

Frokost

Jeg elsker Le Pain Quotidien. Den franske cafékjeden serverer kaffe på toppnivå og du finner den flere steder rundt om i verden. Frokost eller lunsj – finnes det en Le Pain Quotidien i nærheten, drar jeg helst dit. Herlige retter og som oftest basert på økologiske og sunne råvarer. I tillegg har de et godt utvalg av både vegetar- og veganmat. Med andre ord vil de fleste finne noe som frister her! Hampstead-besøket starter perfekt med en kaffe på favorittstedet.

Shopping

Når du kommer ut av tuben er du midt i hovedgaten som heter Hampstead High Street. Her finner du riktignok noen fine butikker, men skal du virkelig få opplevelsen av hva som gjør Hampstead til et spesielt sted, må du videre til gågaten Flask Walk. Ellers er det tre steder som bør nevnes: Whistles, hvor jeg – dessverre for lommeboken – alltid finner noe fint. Pluss Hobbs og Zana.

Flask Walk

Ligger rett rundt tubstasjonen, så lett å finne. I den sjarmerende gågaten ligger secondhand-butikkene på rad og rekke. Blomsterbutikken her har tatt hele fortauet i bruk, omringet av hyggelige cafeer og puber. Gågaten er typisk for Hampstead med fine hus og hyggelige butikker.

Hampstead Heath, parken som gjør andre grønne av misunnelse!

En piknik i fint vær er ikke å forakte. Kjøpe med noen deilige varer i Hampstead og ta turen til parken. Den fantastiske utsikten over London følger med opplevelsen!

Tradisjonelle puber

Pubene i Hampstead er av den gamle britiske typen, med mye historie i veggene. Her skal ingenting endres. Vi anbefaler spesielt en tur til The Holly Bush  som ble bygget i 1807. The Old Bull and Bush er en tidligere bondegård som fikk skjenkebevilgning helt tilbake i 1721!  

Restauranter og cafeer

Skal du gå for den tradisjonelle Fish and Chips, bør du styre rett mot Natilus. Det finnes ikke ett vondt ord om den gode gamle fish and chips-retten, om den bare tilberedes riktig!  

Ginger and White serverer verdens beste kaker, og har i tillegg en helt fin lunsjmeny.

Mimmo la bufala er en italiensk pizzeria.  

Atmosfære og landlig idyll

Hampstead handler om hygge. Her ser det ikke ut til å være rom for slurv, så kvaliteten er gjennomgående høy. Gå en tur i smågatene og se på alle de flotte husene og hagene. Du forstår raskt hvorfor så mange filmer er innspilt i denne delen av byen.

Burg House and Hampstead Museum

Burg House and Hampstead Museum ligger midt i byen, og det er lett å ta en tur innom for å lære mer om hvordan livet var i Hampstead i gamle dager. Det 300 år gamle huset var tidligere privatbolig, og er i dag omgjort til museum. Her holder også Hampstead Music Club til, så er du heldig får du kanskje med deg en konsert samtidig.

Freud House

Føler du at nervene begynner å bli litt frynsete, kan du alltids søke trøst i huset til Sigmund Freud. Om du ikke får en time på benken, er det i det minste mulig å se hvordan psykoanalysens store far levde. Det sies at hans arbeidsrom alene gjør det verdt å ta turen dit.

Mettet på både lunsj og inntrykk finner vi tilbake til tuben. Hampstead er en liten perle som gir London-turen en ekstra hyggelig dimensjon. Vi nevner selvfølgelig ikke alle shoppingposene som ble med hjem igjen.

Klikk på bildene for en større versjon

Hampstead