Stegastein i Aurland

av | Drone, Europa, Norge

Med verden for våre føtter skuer vi ut over Aurlandsfjorden fra Stegastein, der vi står 30 meter over tretoppene .Cirka 650 meter lenger ned ligger fjorden der vi padlet tidligere på dagen. Turistene bak meg skravler og ler på vei bort til oss – men blir helt stille når de ser den fantastiske utsikten.

Klikk på bildene for en større versjon

Stegastein er en del av satsingen til Nasjonale Turistveier. Arkitektene Todd Saunders og Tommie Wilhelmsen er hjernene bak dette elegante utsiktspunkt som ble fullført i 2006.

Det er en stor parkeringsplass noen meter unna, altså lett tilgjengelig. Til turistenes ære er det også satt opp et imponerende toalettbygg i svart granitt og tre. Dessverre står ikke hygienen innendørs helt i stil……norskfødt som jeg er, tar jeg meg selv i å nærmest be om unnskyldning til de stakkars forvirrende tilreisende som nærmest rygger ut igjen mens de holder seg for nesa. Men! Utsikten og den praktfulle naturen kan ingen eller intet forstyrre. 

Vi beveger oss videre de 30 meterne det tar å komme ytterst på plattformen og ta inn naturen i alle vinkler. De skrånende glassplatene ytterst på Stegastein forsterker inntrykket fra det dramatiske landskapet under oss. Det er så ubegripelig flott at vi går helt amok både med kamera og drone!Dette er resultatet!

Klikk på bildene for en større versjon

 

Stegastein