Strictly seaview-Hotel Capo La Gala, Italia. En hotellomtale.

av | Europa, Hotellomtaler, Italia | 0 kommentarer

Med slagordet «Strictly Seaview» vet du hva som venter deg når du ankommer det lille og lekre boutiquehotellet Hotel Capo La Gala på Amalfi-kysten ved Sorrento. I det du kjører ned til hotellet (hotellet ligger selvsagt i en skråning rett ned mot havet), byr utsikten på oliven- og sitrontrær og blått hav så langt øyet kan se. Og får du ikke stjerner i øynene i det du oppdager utsikten, kan du jo spise på hotellets egen stjernerestaurant «Il Maxi» med én stjerne i Michelin-guiden.

Klikk på bildene for en større versjon

Beliggenhet

«Breathtaking» er trolig det hyppigst brukte ordet i det gjestene ankommer Capo La Gala, tre kvarters kjøretur fra Napoli. Vi ble møtt av en av hotellets ansatte, som foretok innsjekkingsprosessen så vennlig, uformelt og raskt at vi ønsket det skulle vare lenger……særlig siden vi nettopp hadde fått et kjølig glass prosecco som i 30 varmegrader smakte helt nydelig. Amalfikystens avrevne stup mot havet med landsbyer, hus, sitron- og oliventrær som balanserer på kanten høyt over blågrønt hav, er Italia i sitt mest dramatiske lynne. Smellvakker og pittoresk, blågrønn og temperamentsfull. Capo la Gala finner du som en havn av nedtonet luksus helt nede i vannkanten mellom klippeblokkene – hvis du klarer hårnålssvingen ned fra den slyngende kystveien. Selvbevisst nok til aldri å bli prangende, skapt i en smakfull maritim enkelhet en klasse over se-på-meg-luksus. Hotellet handler først og fremst om nettopp dets fantastiske beliggenhet.

Rommene

Med et lite antall rom (et tyvetalls) trenger du ikke frykte å bli tråkket ned av andre gjester. Hotellet har seks ulike romtyper, og dersom du ønsker rom i høyeste standard (for eksempel infinity-rom eller en suite), bør du bestille tidlig. Vi hadde et superior-rom som var lekkert. Det første som slo meg, var at dette var et annerledes Italia enn det jeg kjenner – jeg fikk greske vibber da jeg entret rommet. Rommet, som bestod av av 25 luftige kvadratmeter, var innredet med enkle blå og maritime detaljer og hadde en deilig, stor balkong med nydelig utsikt over havet – som ikke lå lenger unna enn du kan spytte en olivenstein. Det var utstyrt med det vi trengte, og vannkokeren var for meg det viktigste, siden morgenkaffe på en slik balkong med drømmeutsikt er den som smaker aller best!

De Ansatte

De ansatte er tilstede, men med den rolige høflighet og diskresjon man forventer. Oppmerksomme i det du trenger det, tilbaketrukne resten av tiden.

Hva burde du vite

Amalfi er et område med til tider ganske røft hav. Bryggen ved hotellet kan bli stengt, siden det er en fare for at bråkjekke badegjester kan bli slengt mot klippene når bølgene er for store. Men hotellet har også et deilig basseng der du i verste fall får noen dråper sjøsprøyt i håret om det skulle blåse hardt.

Vårt beste tips i rolig vær er gjennom hotellet å leie en båt med kaptein, og utforske Amalfikysten fra sjøsiden. Stup i havet når du blir varm, nyt litt kjølig, medbragt prosecco og innta lunsj på en lokal familierestaurant i en av landsbyene du seiler eller tøffer forbi.

Hva liker jeg spesielt godt?

Å få sitte med et glass vin mens jeg beundrer verdens vakreste og mest intense solnedgang – enten det nå er på vår egen, romslige balkong eller under åpen himmel på hotellets utmerkede michelin-restaurant.

Konklusjon

Dersom du liker små designhotell med ikke alt for mange mennesker – dra hit! Det er ikke mange av disse hotellene på Amalfi-kysten, og Capo La Gala er en sjelden perle. Sjarmerende, vakkert og stilfullt, javisst – men fremfor alt klokt nok til å forstå at det ikke stjernen i showet. Den rollen er det den fantastiske beliggenheten som spiller. Med deg som førsteelsker.

HVORDAN KOMME DIT

Fly til Napoli, og enten leie en sjåfør med bil fra flyplassen til hotellet. Du kan eventuelt bruke en leiebil, men da skal du like det hektiske trafikkbildet i Napoli.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

April til oktober er vanligvis fine måneder i Italia. August er hektisk siden italienerne selv har ferie da. Vi dro i slutten av juni og det var perfekt.

VALUTA FOR PENGENE

Hotel Copa La Gala er et 5-stjerners hotell og det koster, men er verdt hver eneste øre.

SCORE 7-10

Jeg synes dette er et helt nydelig hotell.

Hotel Capo La Gala