Å svømme med seler

av | Afrika, Sør-Afrika | 0 kommentarer

I Kalk Bay, rett utenfor Cape Town, kan du snorkle med seler. Nei, ikke i et halvskittent akvarium hvor selen gjør alt den kan for å unngå deg, men i havet hvor de kommer til deg av egen fri vilje! Vi er gjestene!

Klikk på bildene for en større versjon

Dette må jo være kjempespennende, så gøy! Jeg hadde lenge ønsket å svømme med seler, helt til kvelden før.

Har noen tenkt på hai?

Tenk om jeg blir sjøsyk? Tenk om selene oppdager at de ikke liker meg og begynner å bite? Hva kan egentlig skje? Hai, er det noen som har tenkt på hai? Jeg mener, Seal Island ligger rett der ute med masse hvithai som sirkler rundt….jada, jeg var godt i gang. Vannet er jo kaldt, kan vi fryse i hjel? Så hadde jeg noen bilder i hodet om at jeg lå igjen i vannet alene mens denne ribben (båten) kjørte i full fart tilbake med alle de andre om bord.

Vi møtte de andre deltagerne på brygga, de så ikke ut som om de hadde en bekymring i livet. De så veldig uthvilte og freshe ut, i motsetning til meg som så ut som skriket til Munch. Men jeg måtte ta meg sammen, det var tross alt av egen fri vilje jeg var her. 

Vi tok på oss våtdrakter, og så kom Steve – en kul sørafrikansk type – som viste seg faktisk å ha styr på det hele. Han er til og med utdannet zoolog, han bør kunne dette – håpet jeg.

Fra da av var det ingen problemer. Ut i båten, alle i våtdrakter og en liten tur senere var vi fremme. Det lå masse seler og solte seg på de små øyene. De så jo egentlig veldig søte ut.

For en fart! Bråtøffe tenåringer!

Steve ankret opp, og så hoppet vi ut i vannet. I det vi fikk på oss masken så vi selene, de var overalt! Så utrolig elegante og for en fart, de svømte rundt oss og under oss! Disse selene hadde ingen redsel for oss, men var nysgjerrige og frempå. Steve forklarte at noen av «ungdoms-selene» kunne tøffe seg litt, men at de aldri hadde hatt noen uhell. En sel svømte rett mot meg i full fart for så bare å vike unna noen centimeter fra meg. Den så på meg med disse store øynene sine. Han tøffer seg, stilig!

Til tross for min livlige fantasi føltes det veldig trygt. Vi svømte til og med helt opp på siden av en liten tass som lå og sov i vannskorpen. Den lå på ryggen og duppet med litt av magen opp i solen. Utrolig søt og veldig morsomt å se når den våknet og oppdaget oss. Litt sånn…ja? Var det noe?

Vi var de litt klønete gjestene som ikke imponerte med våre svømmeferdigheter, men som likevel var morsomme nok til å bruke litt tid sammen med. For meg er hele forskjellen at selene kom til oss av fri vilje. Likte de seg ikke ville de bare svømt vekk.

Naturopplevelse

En helt utrolig naturopplevelse, dette er absolutt noe å få med seg! Hvis du dykker kan du leie tanker av Steve. Han har også flere utflukter å tilby, blant annet Sardine Run, Cape Shark Week og Whale Shark på Mafia Island. Hvis du vil booke tur kan du kontakte Steve og gjengen hans her

Ikke frøs vi i hjel heller. Steve hadde et bra triks. Da vi kom opp i ribben, kom det en kopp i hånden med kaffe eller kakao og en annen kopp med varmt vann – som de helte ned i våtdrakten! Herlig, det holdt fint helt til vi kom i land, oppglødde etter denne utrolige opplevelsen!

 

Klikk på bildene for en større versjon