The Imperial, New Delhi, India , En hotellomtale

av | Asia, Hotellomtaler, India | 0 kommentarer

Ikonhotellet The Imperial i New Delhi ble bygget i 1931. Et Art Deco hotell som er proppfullt av nostalgi og eleganse. Det er som om dette hotellet er laget for store filminnspillinger fra den tiden da India var en engelsk koloni. Men spørsmålet er om hotellet har klart å henge med i tiden? Eller blir det et såkalt «has been»?

Klikk på bildene for en større versjon

Hotellet

Hotellet har 235 rom i forskjellige kategorier. Det finnes til og med noen rom med kamera på utsiden, for kvinner som reiser alene! Fellesrommene har enorm takhøyde og frokostrestauranten er fantastisk, særlig om du får bord i «vinterhage» delen som har vinduer fra gulv til tak.

De ansatte kan vise deg Mahatma Ghandi`s favorittbord

Sorte og hvite marmorgulv i store ganger gir en storslått opplevelse, det er som å gå et skritt tilbake til kolonitiden i India. (Ikke at selve kolonialseringen var så sympatisk, men altså.) Vintage fotografier på veggene. Art Deco elementer i fleng, alt ligger til rette for en stor opplevelse!

Hotellet har fire restauranter, og vi var mest interesserte i The Spice Route som vi hadde hørt mye om på forhånd. Det finnes et stort svømmebasseng og et spa som vi ikke fikk prøvd, men som flere vi snakket med var veldig fornøyde med!

The Spice Route

Restauranten The Spice Route er noe vi virkelig hadde gledet oss til! Dessverre ble det mer en oppvisning i hvordan det ikke skal gjøres. Det gjelder både maten og de ansatte. Mulig at The Spice Route var en topp restaurant tidligere, men vår anbefaling er å styre unna inntil de har fått skuta på rett kjøl.

Interiøret er veldig fint gjennomført og beliggenheten er helt topp, så forutsetningene for å kunne få The Spice Route tilbake til tidligere høyder er absolutt til stede!

Rommene

Rommene er veldig forskjellige fra resten av hotellet. De vanlige rommene er små og kan fort føles klaustrofobiske, da det heller ikke er mulig å åpne vinduene. Vi var for å være ærlig ikke veldig imponerte. Vi ble oppgradert til et heritage rom, som var mye større og som gir en helt annen opplevelse.

Det at det er en annen standard på rommene enn hva som gjelder for resten av hotellet, kan naturlig nok oppleves som litt nedtur for en del.

De ansatte

Vi hadde hørt mye om The Imperial før vi kom dit selv. Noen var veldig fornøyde, mens andre var for å si det forsiktig ikke fullt så imponerte. Vi må nok dessverre si oss enige i siste kategori – det er stort rom for forbedring slik vi ser det. Og så håper vi de ansatte kan få bedre opplæring og ryddigere rutiner i forhold til hvordan man skal omgås gjester og hvordan det er ment at de ansatte skal bidra.

Noen hederlige unntak finnes selvfølgelig, vi møtte flere ansatte som var velvillige og positive. Det er dessverre likevel ikke nok til å veie opp for alle de som ganske tydelig er lei av gjester og som ser ut som de ønsker at de var alle andre steder enn på jobben.

Hva jeg likte spesielt godt

  • The Imperial har flotte fellesrom som resepsjonen, hvor man kan sitte og slappe av i sittegrupper. Frokost restauranten, barer og utallige andre rom er virkelig vakre med høyde under taket og staselig innredning.
  • Ta en drink i baren og synke inn i historien og stemningen.
  • Vi hørte mye flott om spa-avdelingen fra bevisste gjester, og svømmebassenget er herlig på en varm dag i hektiske New Delhi.
  • The Imperial er som en stille oase i byen og har fin beliggenhet.
  • For alle de som har en forkjærlighet for Art Deco er The Imperial en skattekiste!

Hva burde du vite

  • De ansatte er ikke på det nivået vi skulle ønske på et fem stjernes hotell.
  • Rommene kan oppleves som en skuffelse i forhold til resten av hotellet. De vanlige rommene er veldig små med til dels utdaterte bad.
  • Best å styre unna The Spice Route restaurant som nok ikke klarer å levere i forhold til dagens krav.
  • Det kan være en tanke å vurdere andre hoteller i New Dehli eller senke forventningene til dette hotellet, som har sett bedre dager!

 

Hotellet og interiøret i alle fellesrom er stilig og absolutt verdt å få med seg.

HVORDAN KOMME DIT

Finnair flyr via Helsingfors, SAS via Munchen, Turkish Airlines via Istanbul eller Emirates via Dubai for å nevne noen. 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

India har store variasjoner i klima. Delhi er best å besøke i februar, mars, oktober og november. Det kan bli veldig varmt i april, mai, juni – og iskaldt i desember og januar.

VALUTA FOR PENGENE

The Imperial beskriver seg selv som et luksushotell og er priset deretter. Til tross for fine opplevelser, er det dessverre for mange store glipper til at vi opplever hotellet som god valuta for pengene.

SCORE 7-10

På The Imperial er det dessverre stort rom for forbedring. Hotellet er et Ikon i New Delhi og bør absolutt besøkes. Spørsmålet er om man ønsker å bo på The Imperial, eller om det kanskje kunne være en bedre ide å ta en drink, nyte de vakre omgivelsene og heller bo et annet sted?

7-10

Klikk på bildene for en større versjon

The Imperial, New Delhi