The Pot Luck Club, Cape Town!

av | Afrika, Europa, Sør-Afrika | 0 kommentarer

Cape Town er et paradis for foodies! Spekket med topprestauranter er det nok av fantastiske alternativer å velge mellom. Vi spiser oss gjennom denne byen som er kåret til verdens vakreste! Her er en av våre favoritter!  

Klikk på bildene for en større versjon

I Sør-Afrika hylles de beste chefene som rockestjerner! De svarer med å levere retter som gjør at selv franskmenn kommer til Sør-Afrika for å skeie ut med kulinariske opplevelser. 

Konseptet!

The Pot Luck Club spiller på tanken om spleiselag. Alle bringer sin favoritt rett, og alle forsøker å imponere med det beste de kan trylle frem på kjøkkenet! Her er det småretter som er delt inn i de fire smakene salt, surt, søtt og umami. Umami kan best beskrives som smaken man ikke kan beskrive, for eksempel kjøtt.

Hvor ligger det?

Woodstock er Cape Towns hipster distrikt med mange morsomme butikker og cafeer. Old Biscuit Mill er som navnet indikerer en gammel kjeksfabrikk, og rundt hovedbygningen holdes det enormt populære matmarkedet hver lørdag. I dette området ligger The Test Kitchen som også er kåret som en av Sør-Afrikas beste restauranter og en av verdens topp 50. The Pot Luck Club ligger helt på toppen med vakker utsikt over deler av byen og fjellene bak. Vi tar heisen opp og nyter dagens siste solstråler som skinner gjennom de store vinduene!

Bestill i tide!

Dette er en opplevelse og dessverre er ventelistene lange. Når du bestiller bord på de bedre restaurantene i Cape Town må du flere steder betale et depositum. Ikke så rart kanskje, mange har vært tidlig ute for å sikre seg et bord, for så å endre planen og avbestille. Her bestiller du bord!

Hva kostet det?

Vi betalte R 1752 for to personer, et beløp tilsvarer ca 1200 kroner når vi besøkte. Da spiste vi Burrata, Tacos, Tataki, Prawns, Tagine, Springbok, Chickpea Fries og en filet. Vi drakk en sake cocktail, et glass Cap Classique (Sør Afrikas svar på Champagne) og drakk to glass med en utrolig rødvin. Toppet det hele med et glass dessertvin som heter Vin de Constance (det sies at Napoleon ønsket seg denne denne vinen som det siste han drakk). Hadde vi styrt unna de to glassene med dessertvin hadde regningen vært en god del lavere, men vi var ute etter en helaften og valgte å unne oss det meste.

Kvaliteten tatt i betraktning er dette er matopplevelse av de store og prisen er det ingenting å si på. Topp service, fantastisk mat, stilig lokale og god stemning. Vi trillet ut stappmette og veldig godt fornøyde med vår helaften på The Pot Luck Club.

I Sør-Afrika er det ikke uvanlig at kelnerne lever av tipsen de får fra gjestene. Med andre ord får de ikke vanlig lønn slik vi er vant til. Det er vanlig å betale ca 10% tips hvis man er fornøyd, og det ikke er service charge skrevet på regningen. Har du fått veldig god service er det fint å legge på 15%. 

Et liten henstilling: området utenfor er ikke et sted hvor man bør tasse rundt om natten eller sent på kvelden. Be de ansatte om å bestille en taxi for å være på den sikre siden. 

Etter mange år i Sør-Afrika har vi et vell av råd og anbefalinger om denne byen som er kåret til verdens vakreste! Se her for mer inspirasjon!

Klikk på bildene for en større versjon

The Pot Luck Club, Cape Town