The Warehouse, Singapore: En hotellomtale

av | Asia, Hotellomtaler, Singapore | 2 kommentarer

Singapore er et hotell mekka! Her finnes alt som kan tilfredstille en ekte hotell nerd! New kid on the Block er The Warehouse Hotel! Som navnet tilsier var dette en tidligere lagerbygning. Bygget i 1885 ved bredden av Singapore elven – og dette området var ikke av byens beste for å si det forsiktig. Her blomstret undergrunnsmiljøet med prostitusjon og gambling. Det var mengder av destillerier og i dette hemmelige miljøet, som for det meste besto av immigranter fra Kina, ble det smuglet og lagret mengder av opium.

Klikk på bildene for en større versjon

Bakgrunn

Det er ingen hemmelighet at vi elsker Singapore-  som har så mye mer å by på enn vi så for oss da vi først kom hit! Et slags plastikk Disneyland uten kultur og egenart, et regime med uendelige mengder med regler. Joda, fordommene var mange. Men Singapore viste seg å være en spennende, pulserende by med både egenart og opplevelser i fleng! For en ekte hotellnerd er Singapore som å komme til hotell himmelen!

To B´er er viktig når du skal finne det perfekte sted å bo i Singapore. Beliggenhet og basseng. The Warehouse har fin beliggenhet og bassenget er super lekkert. Må bare prøves! Eneste ulempe er at det oppleves litt lite privat, med en vei som går forbi rett i nærheten. 

Hotellet

The Warehouse Hotel er et av de siste design hotellene, og får mye oppmerksomhet! Bygningens tidligere hemmelige liv er fascinerende. Idag er det et lekkert boutique hotell med 37 rom som har vært skrevet om i de prestisjetunge magasinene Wallpaper og Monocle. Det er ungt og trendy på en nedtonet måte.

Resepsjonen er stilig med svart og gull som gjennomgående design elementer. Heldigvis er de gamle løfte- og frakte mekanismene i det tidligere lagerlokalet beholdt, og bygger oppunder inntrykket av industriell chic. Flere av dagene vi bodde her var det samlinger for blant annet introduksjon av siste nytt fra Chanel sminke. Det ga liv og var morsomt å følge med på når modeller, bloggere, markedsførere og hva de nå var alle sammen fartet rundt i sine fashion statements klær.

Rommene

En god del av rommene har ikke vinduer, men glass i taket. For vår del hjelper det dessverre ikke at det er uendelig mange meter under taket; opplevelsen av å være i en boks kommer vi ikke unna, og dette er grunnen til at hotellet ikke får toppscore hos oss.

Skal du bo her, så be om ett av rommene ut mot elven slik vi fikk etterhvert. De er bedre, men mangler samtidig en del av swungen som finnes i resepsjonen.

Maten og de ansatte

Hyggelige ansatte, men det som virkelig får oss til å smile bredt er frokosten! Herlig utvalg av buffet og a la carte meny. Best av alt? Når vi bestiller cappucino med litt mindre melk, husker hovmesteren det. Han spør om vi ønsker kaffen tilberedt på samme måte dagen etter. Hotell frokosten på The Warehouse Hotel er helt topp!

Hva liker vi spesielt godt?

  • Resepsjons området med lekkert design og mange aktiviteter er herlig! Bygningen er vakker og vi nyter synet når vi kommer syklende tilbake etter en av mange turer rundt i Singapore om natten. 
  • Låne sykler, hoteller har flere kjempefine til utlåns! Følg elven nedover og nyt lysshowet med alle broene og bygningene som er lyst opp! Fantastisk opplevelse!
  • Fin beliggenhet med alt du tenger i nærheten og kort vei langs elven til downtown!

Hva burde du vite?

Er du uheldig, blir du henvist til et rom uten vinduer – noe som ikke passer for alle. Spørsmålet er om man vil bo på The Warehouse Hotel uten å kunne se ut? Det er ikke mangel på spennende og lekre hoteller i Singapore, så kan man jo vurdere å bo et annet sted, men nyte frokosten og resepsjonen med en koppe kaffe isteden.. 

Lekkert design, men det koster kanskje litt mer enn det smaker? 

HVORDAN KOMME DIT

Fly med Emirates via Dubai, Qatar Airways flyr via Doha for å nevne noen alternativer. Her er det mange muligheter.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Varmt, fuktig og tropisk klima hele året. Kinesisk nyttår kan bli en hektisk opplevelse. November- januar har mest regn. Mai-september er den varmeste tiden. Ulikt de fleste andre steder har ikke Singapore en klar høy og lav sesong.

VALUTA FOR PENGENE

Vi opplever prisen som noe høy tatt i betraktning av det ikke er stor forskjell på rommene prismessig men opplevelsen av å bo med eller uten vinduer er veldig stor! Det er et lekkert hotell men sammenlignet med for eksempel MSocial som ligger noen minutter unna, oppleves prisen på The Warehouse som forholdsvis høy.

SCORE 7-10

Hotellrommene uten vindu gjør at The Warehouse Hotel ikke får toppscore hos oss. Ellers er hotellet lekent, lekkert og perfekt for voksentur. Dette hotellet vil ikke passe for mindre barn. Perfekt for kjærester med dedikert alenetid! Apropos det, ikke bli overrasket over «menyen» på rommet, det kan få den mest robuste til å rødme…

Klikk på bildene for en større versjon

The Warehouse Hotel, Singapore