Topp 5 i Cape Town

av | Afrika, Sør-Afrika | 2 kommentarer

1. Fjelltur på Lions Head

Fra nabofjellet til landemerket Table Mountain har du en utsikt som kan ta pusten fra den mest blaserte. Når du går rundt fjellet får du panoramautsikt over selve byen Cape Town, Table Mountain, strendene i Camps Bay og sjøsiden med Robben Island ( hvor Nelson Mandela satt fengslet). Ta med noe god mat og litt vin og se solen går ned på den ene siden og månen kommer opp på den andre. Ta med lag på lag med klær, gode sko og vann. En utrolig opplevelse venter! Denne turen klarer du fint selv som støttemedlem hos Elixia.

2. Sør-Afrikansk kor

Afrikansk feeling, noe særegent og unikt. Glem alt du vet om kor, dette er noe helt annet! Det er flere kor i Sør-Afrika enn det er fotballag. De konkurrerer mot hverandre og vi snakker om perfeksjon og stolthet med øving fire ganger i uken fra barnsben av. Kor og musikken er kultur, det er glede, dans og formidling. Stol på meg , dette vil du ikke gå glipp av!

3. Waterfront

I motsetning til Aker Brygge i Oslo er Waterfront en aktiv havn, se på selene som slapper av i vannskorpen samtidig som båtene går ut. Her har du utallige restauranter og masse butikker samlet på ett sted. Husk å parkere gutta på et egnet sted, dette kan ta tid! Sjekk ut : www.rainafrica.com for herlige såper og kremer, www.trenery.com.au www.melissas.co.za (ta en kaffe ved langbordet og småprat litt med noen sørafrikanere). 

4. Robben island

Nelson Mandelas ufrivillige hjem i 18 år. Lær om den grusomme historien til dette vakre landet. En kort båttur (er du heldig kan du se delfiner på vei over) og du er plutselig i en annen verden. Dyktige guider gjør denne opplevelsen til et must! Denne turen gir deg bedre innsikt, økt ydmykhet og større forståelse for dagens Sør-Afrika. Husk å bestille billett i god tid, det gjør du her www.robben-island.org.za eller via hotellet. Ikke la deg skremme av at dette blir tristeste dagen i manns minne. Det er også en reise i tilgivelse og gjenreisning. Waterfront og Robben Island kan med letthet kombineres ettersom båten til Robben Island går herfra.

5. Pingviner på Boulder Beach

Pingvinene på Boulder er noe av det søteste som flopper rundt på to loffer. Vakker natur, dine nye små fjærkledde sorte og hvite venner, sol og blå himmel. På toppen av dette får du vakker utsikt over sjøen mot surfebyen Muizenberg og False Bay. Det er duket for en deilig dag. Fint å kombinere med Kalk Bay og lunsj eller middag på uhøytidelige og avslappede Olympic Cafe (siden du trolig stiller med sand i håret og flipp-flopper).

 

Cape Town