Tungekyss med giraff i Nairobi, Kenya!

av | Afrika, Kenya | 2 kommentarer

Føler meg som en forvirret tenåring mens giraffen på 5.4 meter duver selvsikkert mot meg. På en veranda noen meter over bakken er jeg noe motvillig blitt overtalt en av gjeng engelske husmødre som synes dette er topp underholdning. Med den største selvsikkerhet lener giraffen seg frem og stikker ut en enormt lang blålig tunge.

Klikk på bildene for en større versjon

Hvorfor ender jeg alltid i disse situasjonene, tenker jeg mens jeg kjenner pusten til giraffen på kinnet. Den lukter faktisk friskt! Og jeg er ikke slimete i ansiktet etter den absurde «tunge eller vanlig» opplevelsen.

Utrydningstruet

Den såkalte Rothschilds-giraffen er utrydningstruet, og disse dyrene holder til i The Giraff Center i Nairobi. Sammen med vennene sine utgjør de en liten gjeng som beveger seg over et stort område. Om morgenen henter de litt snack fra gjestene på hotellet med det passende navnet Giraff Manor House, eller de kysser litt på noen forvirrede turister som meg.

The Giraff Center ble etablert i 1979 etter oppdagelsen av at bestanden var i ferd med å dø ut. Det ble startet et avlsprogram av giraffene i fangenskap for å forhindre at denne spesielle sorten ble utryddet. I dag er bestanden av ville giraffer voksende.

Settes fri

Når kalvene er to eller tre år gamle er de ansett som store nok til å klare seg selv, og blir løslatt i trygge safariparker. Så langt har det blitt løslatt 40 giraffer som forhåpentligvis har et mer spennende liv enn i Nairobi.

Pass på Daisy

Akkurat som hunder, har giraffer ulike personligheter. Noen er forsiktige og sjenerte, mens andre er kontaktsøkende og kjærlige. Daisy som er født på senteret er ikke så glad i barn. Hun er kjent for å gjøre såkalt «butt head» – betyr at hun kan gjøre brå bevegelser med hodet som kan skade om noen står i veien.

Hun er egentlig veldig søt, sier en av passerne som viser oss rundt. Hun bare velger noen hun liker spesielt godt og da er alt greit, men hun liker ikke barn. Daisy er min favoritt selv om vi egentlig ikke skal ha favoritter, sier dyrepasseren.

 

Klikk på bildene for en større versjon

The Giraff Center