Tyrkia Gulet, Blue Voyage, Blue Cruise

av | Asia, Europa, Tyrkia, Tyrkia | 0 kommentarer

Tenker du på Tyrkia som en slitsom charterdestinasjon med fulle folk og matforgiftning? T-skjorter med obskure tekster? Et sted du helst vil unngå for enhver pris? Da har jeg gode nyheter til deg! Tyrkia er fantastisk, det er vakkert og har noen helt spesielle overraskelser på lur! Tyrkia Gulet, Blue Voyage. Blue Cruise. Kall det hva du vil! Fantastisk er ordet!

 

 

Klikk på bildene for en større versjon

Båten

Gulet er en seilbåt laget av trevirke med to eller tre master. Størrelsen varierer mellom 14 til 35 meter. De bygges i hovedsak rundt området Bodrum og Marmaris. Her er det lagt vekt på komfort og hygge, med langbord og gode sitte- og liggesoner rundt omkring. Kan fort bli mer heving av glasset (tyrkisk vin er overraskende god) enn det blir heving av seilet.

Standarden kan være fra enkel til overdådig luksus. Turkist vann, 25 grader, strender for deg selv, og når du kommer opp fra morgenbadet venter en frokost uten like!
Dette er stedet for ro og avslapning, bading, sene kvelder, fantastisk mat og vin, naturopplevelser, historie og fisking! Kanskje du til og med rekker å lese den boken du har tenkt på så lenge? Jobben din er bare å hygge deg, resten blir tatt hånd om av gutta om bord.

Fleksibelt

Du kan enten leie en båt alene, eller dele med andre som skal ta samme turen. Turen kan gå ut fra Bodrum eller Marmaris.
Vi reiste ut fra Bodrum og vips så var vi i Kykladene med tyrkiske og greske øyer overalt! Det finnes et utall av turer med varierende lengde. Det er også fullt mulig å legge opp en egen tur i samarbeid med kapteinen hvis dere leier båten selv.
Naturen er vakker med bølgende grønne fjell, noen steder så vi ville hester. En svak bris gjør at det aldri var plagsomt med varmen, selv midt i juli. Små bortgjemte bukter, som The English Harbour, hvor engelskmennene gjemte seg for tyskerne under krigen. Eller Kleopatras øy. Det er masse spennende historie her, noe vår Kaptein fortalte om med stor entusiasme. Nevnte jeg det turkise vannet?

En reise på havet

Vår kaptein fant en hyggelig bukt en ettermiddag, og mens vi badet ble middagen forberedt. En familie kom og ankret opp ikke langt fra oss. Om kvelden var familien å finne på stranden, ivrig opptatt med å grille og varme te. Utover natten så vi det glødet fra de små grillene mens vi satt ombord og snakket. Dagen etter kom far opp på dekk med håret rett til værs og barten på snei. Blid som en sol, nå var det kaffe! I løpet av morgenbadet turte de tyrkiske barna å nærme seg. En 10-minutters samtale på engelsk gikk fint. De takket høflig og svømte tilbake til sin egen gulet.
Alle som trenger å finne roen, som liker å være på sjøen, er glad i bading og sol. Passer nok best for folk som er flinke til å slappe av i andres selskap. Kombiner gjerne med en uke på hotell i Bodrum før eller etter.

Pakk i bager, du trenger ikke mye! Badetøy, sommerkjole, shorts, solkrem, solbriller. Husk å ha noe plass i bagasjen til hjemreisen, i Tyrkia er det mye bra shopping også.
Bodrum kan du lett komme til med Turkish Airlines via Istanbul, eller direkte med Norwegian. Star Tour har også gulet tur med fly og alt i samme pakke. Fersk fisk som grilles, et utall av meze, salater. Tyrkisk kjøkken er spennende og smakfullt. Den aller beste tiden er september. Sesongen er fra juni til oktober.

Klikk på bildene for en større versjon