Ut i det blå på Oblu by Atmosphere, Maldivene.

av | Asia, Hotellomtaler, Italia, Maldivene | 0 kommentarer

På Oblu Atmosphere kan du bo i en liten villa på din egne pudderhvite strand. Her kan du nyte verdens vakreste solnedgang, og best av alt er at du trenger ikke å ha arvet en styrtrik grandtante for å få muligheten til å oppleve det. Men, det er helt avgjørende at du vet hvilken nøyaktig hvilken av strandvillanene du skal velge. Vi har vært her og gjort jobben for deg! Det er nemlig ikke slik at det dyreste er best, i hvertfall ikke på Oblu!

Dette stedet passer perfekt for familier eller vennepar som drømmer om vakre Maldivene uten å måtte bruke en formue. Er du dykker eller bare fascinert av livet under vann har du kommet til riktig sted.

Bakgrunn

Det er lettere å finne superlekre, luksuriøse og vanvittig dyre resorter på Maldivene enn de som stiller i kategorien «enkelt og greit».  Men på Oblu er det pulverkaffe på rommet istedet for Nespresso og bygningsmassen er gammel, selv om hotellet hadde en total makeover i 2015. Her er det ingen arkitektoniske høydepunkter og du vil nok heller ikke bli nevneverdig inspirert av interiøret, men naturen er fin og snorklingen er fantastisk! Og du betaler en helt grei pris på dette resortet som attpåtil er all inclusive. Tro meg, på Maldivene er det vanligvis så dyrt at man kan få hikke når regningen for mat og drikke skal betales, så det er deilig å slippe den overraskelsen!

Villaene

På Maldivene er det vanlig med mange forskjellige boalternativer innen det samme resortet. Noen steder er det så mange valg at man mister oversikten i løpet av fem minutter. Hvem orker vel å ta grunnfag i bo-kategorier for å finne et hyggelig sted å være?

På Oblu derimot er det veldig mye enklere, med 4 forskjellige alternativer: Lagooon Villa og Beach villa. Beach Villa er delt i to kategorier, nemlig beach eller deluxe beach.

Villa 200-210 har fin strand, fra 211-230 er det minimalt med strand. Strandvillaene med best beliggenhet er Beach Villa Deluxe nr 245 og 246, de ligger litt for seg selv. Så du får mer privatliv, og har den beste stranden og utsikten på solnedgangsiden av øya. Dette vil være et perfekt alternativ for vennepar på tur! Selvom hotellet ikke kan garantere 100% for at man får akkurat den villaen man ønsker, gjør de alt de kan for å få det til og det er svært sjeldent at de ikke lykkes.

Lagoon villa er dyrere, men siden man ikke kan bade herfra (sterk strøm) og må gå et godt stykke for å komme til bade/snorklestedet, synes vi litt av vitsen forsvinner. Er du derimot ute etter privatliv etter dette stedet for deg.

Maten

Det finnes to restauranter: Spice som serverer buffet og Grill som a la carte. Grill ligger på stranden og er ikke inkludert i all-inclusive. Buffet er ikke alltid så spennende, og ingen kan nok påstå at maten på Oblu kommer til å bli husket som spesielt velsmakende eller spennende. Det er helt greit, men heller ikke mer. Mye kunne vært gjort for å heve matopplevelsen betraktelig, og det behøver ikke ha noe med kostnadsnivå å gjøre. Heller en bedre forståelse av råvarer og tilberedning.

De ansatte

Alle ansatte vi møtte var veldig hyggelige og imøtekommende. Det er ikke noe problem å spore noe sted og alt blir fikset på et blunk. Veldig god stemning og hyggelige, profesjonelle ansatte fra mange forskjellige land.

Snorkling / dykking

Oblu er et sted for dykkere. Her finnes det mer enn 30 dykkemuligheter innenfor 40 minutters radius med dykkerbåt (ikke speedbåt). Det er både krevende og mindre krevende steder, her vil alle kunne finne noe som passer. Padi dykkersenteret er veldig profesjonelt, med to dive masters og fem instruktører ansatt. Høyeste prioritet på sikkerhet, hyggelig imøtekommenhet og god stemning. Ryddig informasjon. Dykkersenteret på Oblu får full score! Dette stedet er perfekt for dykkerglade familier.

Verdt å vite?

 • Villaene er ikke så store som mange andre steder på Maldivene.
 • Hele baderommet er utendørs (selvom det er tak over deler av det) – noe som ikke er uvanlig på Maldivene. Det kan gjøre det litt vått i regnsesongen (vår obs på glatte fliser).
 • Terrassene er ikke så store som Lagoon Villaer pleier å være. 
 • Det kan være litt lite privatliv i strandvillaene. Har du mulighet, vil vi absolutt velge å gå for en deluxe kategori eller Lagoon villa.
 • På grunn av strøm og bølger er det ikke lov å bade fra Lagoon Villaene – noe som naturlig nok er en stor skuffelse for mange.
 • Øya har ikke det «postkort» vakre utseendet som mange øyer på Maldivene har, men det er steder som er helt supre. Du må bare vite hvor de er.
 • Det er forholdsvis lite strand og ved høyvann kan den nærmest forsvinne enkelte steder på øya.
 • Det er så dårlig internett forbindelse at vi er fristet til å si den er tilnærmet ikke eksisterende. Et kvarter for å laste ned en mail er leeenge.
 • Selv om Oblu gjennomgikk en ansiktsløfting for noen år siden, er bygningsmassen gammel. Det er ikke lett å bli inspirert av verken interiør eller eksteriør, men det er heller ikke derfor vi er her.

Hva liker vi ekstra godt:

 • Avslappet og ujålete stemning,
 • Oblu utgir seg ikke for å være noe fancy resort, men er uformelt og litt «kom som du er».
 • Vi møtte flere ansatte som var eksepsjonelt imøtekommende, alle var hyggelige selv om det kanskje skorter litt på opplæringen av hva man sier og ikke sier …..; «Jeg så en kjempestor hai da jeg svømte i dag tidlig, ble skikkelig redd jeg»! Ups! 
 • Det en liten snack bar her, der man kan få litt fingermat og hvor vi fikk tilberedt egne små retter som ble servert ute på brygga.
 • Det er rent og skikkelig, roomservice er innom hele tre ganger per dag – noe vi var veldig imponert over.
 • Oblu har en stor andel ihuga dykkere og det er ikke uten grunn, da dette er et tidligere dykkerresort. Vi hadde noen fantastiske dykk her og snorklingen er også bra!
 • De som er gjester her er for en stor del barnefamilier og ellers sporty, reale folk! Internasjonal stemning, da vi var der møtte vi mange tyskere, enda flere kinesere samt en gjeng briter. 
 • Oblu var et tidligere dykkerresort med veldig enkel standard. Der oppgradert nå, men med sportssendinger på storskjerm er dette et befriende, ujålete sted til å være på Maldivene.
 • Vi likte oss godt her, et godt alternativ til de dyrere hotellene.

Les vår omtale av andre hoteller på Maldivene her!

KLIMA

Sommersesongen er absolutt den rimeligste årstiden for besøk. Har du et trangt reisebudsjett kan du få mye for pengene i denne perioden, men du må være obs på muligheten for regn og noe mer vind enn ellers. Klimaendringer er veldig merkbare på Maldivene, så hvis noen vil fortelle deg at det bare er noen mindre regnbyger om sommeren og så blå himmel resten av dagen, er det mye som tyder på at de ikke har vært på Maldivene de siste årene. Du kan være heldig å få en uke med sol, men det er også en mulighet for at du får en uke med overskyet og/eller regn. Yr viser ofte feil, de lokale bruker heller windguru fordi de opplever at den viser riktigere vær på Maldivene. Det er også store variasjoner mellom øyene, og det er ikke uvanlig med full sol på en øy og regn på en annen, selv innenfor samme atoll. Vi opplevde dager med regn for å avslutte med en hel uke med sol sommeren 2018 (juli).

Høysesong med sol og mindre vind er fra slutten av desember og til ut april.

HVORDAN KOMME DIT

Fly til Male, enten via London med British Airways eller via Instanbul med Turkish Airlines. Via Doha med Qatar.

Er du ikke glad i sjøfly, kan du prise deg lykkelig. Her er det nemlig båt fra Male som gjelder. Omtrent 40-50 minutter, og du er fremme på brygga på Oblu.

VALUTA FOR PENGENE

Oblu gir god valuta for pengene. Perfekt for barnefamilier eller vennepar som ikke skal bruke hele formuen! Et eksempel er ca kr. 3700 i døgnet for en villa med plass til to, da er all mat og drikke inkludert, for å være Maldivene er dette rimelig.

SCORE 7-10

Hyggelig servicenivå kombinert med gode boalternativer til en rimelig pris (Maldivene er dyrt!), gjør oss helt fornøyde med Oblu. Fantastisk dykking og snorkling. Ønsker du en introduksjon til Maldivene, er det helt fint å begynne med Oblu, for kanskje å avslutte oppholdet på en annen øy med litt høyere standard,  for eksempel Veligandu. Er du dykker, er dette helt optimalt!

 

Obly by Atmosphere, Madives