Varmluftsballonger i Cappadocia, Tyrkia

av | Asia, Europa, Tyrkia, Tyrkia | 2 kommentarer

Cappadocia er kjent for å være verdens beste sted for tur med varmluftsballong. Utenomjordisk landskap og vakker natur gjør at folk reiser hit fra hele verden. Men kan det virkelig forsvares å måtte stå opp klokken 0400?

Klikk på bildene for en større versjon

Svaret er ja! Det er en magisk opplevelse, storslått og overveldende. Stillheten og det spesielle landskapet som åpenbarer seg i det solen kommer opp, gjør dette til en helt spesiell naturopplevelse. I det rosa lyset blir vi oppmerksomme på hvor mange ballonger som er i luften samtidig. Flere hundre ballonger i alle farger svever rolig av gårde. Under oss er dette landskapet som er så vakkert med alle sine spisse topper og grønne daler, vinranker og aprikostrær.

Kyssende ballonger!

Vi hadde gledet oss stort, men var ikke klar over at vi kom så tett på omgivelsene! Det er uvirkelig! I noen minutter ligger vi helt stille inntil et fjell. Det er så vi nesten kan ta på det. Inni fjellet ser vi huler og trapper, gravet ut for flere hundre år siden. Hva ble disse rommene brukt til? Jeg ser på de andre passasjerene i kurven på den andre siden, vi er ikke mer enn kanskje 4 meter fra hverandre. Så bestemmer vår engelske pilot seg for å lette litt og vi svever helt stille avgårde over en liten dal. Der nede ser vi en hund. Stillheten og naturen gir en mektig opplevelse, vi er observatører i vår lille kurv.. Litt lenger borte er det to ballonger som forsiktig kommer borti hverandre i det de begge går oppover. ”Balloon kissing” sier vår pilot. Sakte spres alle ballongene i forskjellige høyder og retning.

Å sveve over en rosa dal

Så kommer vi over en annen dal hvor det er rosa fjell og flere utgravinger i fjellene. Lyset forandrer seg etter som solen stiger og vi nyter fargene og lydene av fuglene som begynner å kvitre. Vi svever over vinranker og enda en dal med aprikostrær. Landskapet endrer seg og vi er helt målløse over alt det fantastiske vi ser! Piloten vår snakker med bakkemannskapet om hvor vi kommer til å lande, og så er det bare å holde seg fast. Kurven blir forsiktig satt ned på bakken før den enorme ballongen folder seg ut. Skikken er å servere champagne etter landing, noe som ikke akkurat legger noe demper på stemningen! Dette bør oppleves!

De billigste turene har ofte piloter som er mer uerfarne, konsekvensene kan blant annet være hardere landinger med dertil små skader. Opplevelsen av å ikke kjenne seg trygg kan fort overskygge magien.
Du kan velge mellom forskjellige lengder på turen og på hvor mange du vil dele opplevelsen med. Det dyreste er selvfølgelig å være oppe lenger med færre mennesker. Har du mulighet ville jeg valgt det siste, det er så absolutt verdt pengene.
Det kan være litt kjøligere oppe i høyden, kle deg etter forholdene med vindtett jakke for å være sikker. Gode sko. Kan være et poeng å ikke drikke for mye før avreise, det finnes som kjent ikke toalett om bord.

Vår tur var med Royal Balloon som vi opplevde som veldig seriøse, du kan bestille tur med dem her!

Klikk på bildene for en større versjon