Veligandu Island Resort & Spa, Maldivene, En hotellomtale

av | Asia, Hotellomtaler, Maldivene | 6 kommentarer

En venninne skriver: Jeg ønsker at du kan anbefale et avslappet sted på Maldivene hvor man bare kan være seg selv uten å måtte pynte seg til middag. Jeg vil nyte vakker natur, god mat og vennlig service uten noe styr. Finnes det? Ja! Og jeg kan legge til vakre strender, super snorkling i turkist vann og hyggelig stemning. Velkommen til Veligandu Island Resort & Spa på Maldivene!

Klikk på bildene for en større versjon

Bakgrunn

Øya er ca 22 acres, noe som gjør at det ikke blir for langt å gå til spisesalen eller resepsjonen, samtidig som man opplever at det er mye plass. Vi var 5 personer som skulle reise, med felles ønske om å nyte vakker natur, svømme, snorkle, god mat og avslappet stemning. Det måtte også være mulig å trene, dykke og muligheter for spennende utflukter.

En i vårt følge var en ordentlig spa-elsker, derfor var gode behandlinger og massasje også høyt på ønskelisten. Vi var ikke ute etter den ultimate luksus- eller designopplevelsen, men vi søkte et sted som kunne tilby plass å boltre seg på. Det å gå langs stranden og nyte tilværelsens uutholdelige letthet i fred, er den største luksus for dette reisefølget.

Hotellet

Velingandu ligger i Rasdhoo Atoll som ligger i North Ari Atoll, ca 20 minutter fra flyplassen i Male. Med 91 rom fordelt på 22 acers (eller 9 hektar) er dette en øy hvor utbyggingen ikke har tatt helt overhånd. Det er 54 vannvillaer med jacuzzi, og 10 vannvillaer uten, samt 16 strandvillaer med jacuzzi og 11 strandvillaer uten. Om du velger en villa med jacuzzi vil prisen selvsagt være noe høyere. For den ultimate frihetsfølelsen bør du velge en vannvilla.

Det finnes to restauranter : The Dhonveli serverer buffet til frokost, lunsj og middag. The Madivaru har A la Carte hvor de serverer grillet sjømat og biff. Det finnes en egen meny som serveres for en spesiell kveld på stranden. Ellers finnes det en snackmeny og roomservice.

Det er to barer: En på hver side av øya, som tilbyr hver sin stemning. The Thundi Bar er den største. Den ligger ikke langt unna The Dhonveli restaurant, mens The Athiri Bar er mer intim og ligger mer for seg selv.

På Veligandu kan du spille tennis, fiske ”big game” ved soloppgang, grille lunsj på en ubebodd øy, trene, nyte en romantisk middag på stranden, spille cricket med de ansatte, volleyball eller fotball. For ikke å snakke om å dykke. Det finnes et vannsportssenter med utleie av kano, katamaran og wakeboard, stand-up paddelboard etc.

Dykkesenteret

I utgangspunktet er ikke North Ari Atoll kjent for å være det beste dykkestedet på Maldivene. Men ett av topp ti dykkersteder ligger nettopp her, skarve 10 minutter unna Veligandu: Madivaru Corner er fantastisk og selv den mest erfarne dykker vil elske dette unike stedet.

Dykkersenteret på Veligandu er tyskdrevet og det er orden i sysakene. Sikkerhet har høyeste prioritet og alle instruktører og Dive Masters er rutinerte og kunnskapsrike. Veldig imponert over standarden her, både hva gjelder utstyr og staff. Super dykkerbåt som raskt tar deg ut til de forskjellige stedene. Alle dykkerstedene ligger nærme øya – en uvant luksus for de fleste dykkere.

Er du opptatt av å svømme med hvalhai, må du til South Ari Atoll. Ellers vil jeg si at for de fleste dykkere er dette et paradis!

Jeg må være ærlig og innrømme at jeg ikke er en typisk spa-person. Derfor må jeg støtte meg på tilbakemeldinger fra de andre i reisefølget, som var ivrige brukere. De var veldig godt fornøyde med behandlingene, men opplevde litt mas fra de ansatte om kjøp av produkter eller flere behandlinger i etterkant. Det opplevdes som noe irriterende, men ikke mer enn at de booket ny behandling igjen neste dag.

Hva jeg likte spesielt godt

Den avslappede stemningen og vennligheten. God kvalitet på mat med en rikholdig buffet. Det er ingen problemstillinger knyttet til å finne god mat, hverken for vegetarianere eller gluten/laktose-intolerante.

God plass, både i vannvillaene og på selve øya. Det er grønt og frodig og jeg elsker at de har pyntet de lange palmestammene med orkideer. Det er ikke for mange mennesker rundt oss, og noen ganger ble vi litt overrasket over å se så mange gjester i spisesalen. Det er nemlig fullt mulig å ha stranden for seg selv og du kan gå rundt og titte uten å møte noen andre. 

Like utenfor ligger øyas house reef som separerer øya og dens tilhørende lagune, og det dypere havet. Revet er vakkert og i god stand. 

Nydelige strender. Jeg liker også veldig godt at de serverer vann på glassflasker både på rommet og i restauranten. Det er miljøvennlig og sunnere enn plast.

Veligandu har et skilpaddeprosjekt. De forer opp de små nyklekkede skilpaddeungene for å gi dem en lettere start på livet. Skilpaddene holder til i en innhegning og settes ut når de får en viss størrelse.

At de ikke mater fisk! Det er en del resorter som mater fisk så turistene kan se på. Da triller de ut svære dunker med fiskeavfall ut på brygga med trillebår. Det ser unektelig ganske imponerende ut når det ”koker” i vannskorpen og stingrays og andre eksotiske fiskesorter patruljerer område rundt brygga. Men – og det er et stort men. Å mate fisk tiltrekker seg arter som kan etablere seg i dette området til tross for at det ikke er naturlig for dem. På et annet hotell så jeg store murener (en slags ål som kan være aggressive) som hadde etablert seg rett ved stranden.

Veligandu er et veldrevet hotell som ikke gir seg ut for å være noe annet enn det er. Veldig avslappet og hyggelig stemning blant gjestene og nok av aktiviteter .

De ansatte

Jeg er allergisk mot ”should I bring you a another drink Madam?” før du er halvveis i den du holder på med. Jeg føler heller ikke at Madam er helt meg men det er jo en annen sak..

Det samme med de som sier ”excellent choise Madam” til alt du sier. Det er omtrent like irriterende.

På Veligandu kan du nyte livet og tilværelsen i fred. Velingandu style service er mer som: « Kos deg, jeg er her borte – og bare se min vei, så kommer jeg og hjelper deg». Ikke noe mas, ikke noe ”top up your drink”- tjafs, desto mer hygge. Etter min mening blir det mer salg også nettopp fordi det er slike steder det er hyggelig å sitte!

General manager på Veligandu Fathuhulla Ibrahim kan heller ikke beskrives som en masete fyr. Rolig og imøtekommende kan han fortelle at han er mest opptatt av de ansatte! Har de ansatte det bra, vil gjestene få det fint også! Er det så enkelt? Er dette nøkkelen til Veligandu`s suksess? For med en booking rate på 94% i året må det sies å være en suksess.

Flere av gjestene er såkalte repetetive guests. ”Vi bor her 1 mnd i året” kunne paret fra Sveits fortelle. «Det har vi gjort de siste 6 årene. Vi elsker denne øya!» De er ikke alene. Majoriteten av gjestene kommer fra Tyskland, England og Sveits.

Rommene

Et annet sjarmerende trekk er at Veligandu ikke belaster ekstra for såkalt sunset side, det finnes en del resorter på Maldivene som gjør det!

Har du mulighet vil jeg absolutt anbefale å booke en vannvilla, nummer 155 til 174 er best. Det er minst vind og du får med den fantastiske solnedgangen. En del av gleden ved å bo i en vannvilla er å sitte på terrassen og bare nyte utsikten og dyrelivet der nede i sjøen. Det er bare å tasse ned de få trinnene på stigen så er du ute i det indiske hav.

Alternativt er strandvilla nr. 208 til 211 et godt valg. Disse ligger på stranden rett innenfor vannvillaene på den minst vindfulle siden og med solnedgangen utenfor.

KLIMA

På Maldivene er det tropisk klima med høye temperaturer og høy luftfuktighet, men det er sjeldent over 32 grader. Vær likevel obs på at det merkes større klimavariasjoner nå, enn tidligere.

HVORDAN KOMME SEG DIT

Fly med Turkish Airlines via Istanbul til Male International Airport. For å nå de aller fleste hotellene må du ta sjøfly. British Airways via London kan du også velge, eller Qatar Airways via Doha. Alternativt kan du ta Emirates via Dubai.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Maldivene er en helårsdestinasjon. Fra juni til desember kan det være 5 dager med regn per måned. Kan også komme litt regn i januar. Det er ofte heftige skurer som er fort overstått. Man kan også oppleve mer vind fra tidlig juni til sent desember.

q

HVA DU BURDE VITE

Veligandu er et firestjerners resort som tilbyr 5 stjernes service. Dette er ikke stedet hvis du ønsker inspirasjon i form av utpreget lekkert interiør og enestående arkitektur. Det er god plass og interiøret er funksjonelt og helt fint, men om du får inspirasjon til å etterutdanne deg til interiørarkitekt er ikke sikkert.

Det lander og tar av sjøfly om morgenen og ettermiddagen. Det lager nødvendigvis noe lyd. Er man veldig lydsensitiv kan det muligens være litt brysomt.

Det kan være litt maling som flasser av her og der.

Discokvelden er muligens for de spesielt interesserte og musikkunderholdningen er ikke alltid helt på høyden. Jeg har en sterk opplevelse av at dette er ganske gjennomgående på Maldivene. Men vi reiser vel ikke til Maldivene først og fremst for å gå på disco?

Du klarer deg fint med et par flipp flopper, gjem de mest fancy designklærne hjemme. Ta med noe behagelig og nyt!

VALUTA FOR PENGENE

God! Veligandu har alt det som topp luksus resortene tilbyr av vakre strender, god mat, profesjonell service, seriøst dykkersenter og aktiviteter. De vil ikke vinne noen pris for lekkert design og interiør, men så vil du også kunne tilbringe nesten dobbelt så lang tid her som du kan for samme beløp på mange andre steder.

SCORE 1-10

Et herlig sted, vakker øy, hyggelig stemning, avslappet og imøtekommende. Veligandu er et sted jeg gjerne vil komme tilbake til og som jeg varmt anbefaler!

Klikk på bildene for en større versjon

Veligandu, Maldivene