Verdens beste fiken-is, på matmarked i Cape Town!

av | Afrika, Sør-Afrika

Matmarkedene er stedet å være lørdag formiddag, her får du kjøpt alt fra kule kaffekopper til hjemmelaget limonade. Borte i hjørnet spiller et band og så er det plutselig tid for lunsj! Vi er i Cape Town og på et av byens mange matmarkeder finner vi brett på brett med lekre fikner! Mørkerøde og saftige er de for fristende til å gå forbi. For en luksus opplevelse å tasse avgårde med et helt brett! For ca 30 kroner er dette en rimelig luksus! 
Selvom vi er skikkelige matvrak vil vi ikke bruke hele dagen på kjøkkenet! Her er en super enkel oppskrift på verdens beste is! Du kan fint erstatte med andre smaker, hva med marsipan og appelsin for eksempel? 

Det finnes flere markeder og lørdag er dagen for å handle inn til helgen! Nybakt surdeigsbrød, lokale oster, syltetøy og hjemmelaget limonade osv. Er det noe du ønsker deg finner du det høyst sannsynlig her! Samtidig kan du legge lunsjen til matmarkedet. Der borte serverer de østers og champagne, et annet sted steker de vegan pizza! 

Woodstock 

Neighbourgoods Market markedet har alt du kan drømme om! På langbordene mesker vi oss med øster, noen spiser Dim Sum og andre har funnet økologisk kyllingsalat! I tillegg til alle bodene som selger mat til å nyte på stedet er det råvarer som ost, honning, kjøtt, spekemat, frukt og endelig mye mer.
 
Markedet holdes rundt lokalene som tidlgere var en kjeks fabrikk og Woodstock er hipster himmelen men masse morsomme butikker og design nykommere. Lørdag fra klokken 09:00. Adressen er 375 Albert Road, les mer her!

Slowmarket Stellenbosch

Dette er vår favoritt fordi det er litt færre mennesker enn i Woodstock. Riktignok må du kjøre litt ut av Cape Town men hvorfor ikke kombinere det med en tur til en av de mange vingårdene når du først er i område? Eller utforsk den sjarmerende studentbyen Stellenbosch, når dere er rett i nærheten. Markedet er akkurat like imponerende som i Cape Town og den utrolige naturen rundt gjør dette til en helt unik opplevelse.

Åpent lørdager fra klokken 09:00. Adressen er Oude Libertas Estate, Oude Libertas Road, Stellenbosch, les mer her!

 

Dette trenger du for å lage fiken-is:

24 fikner (eller erstatt med den smaken du drømmer om idag)
125 gram sukker
0,5 dl kremfløte
4 eggeplommer
Litt salt
  
Fikenene deles på midten, ta ut fruktkjøttet med en teskje. Rør det sammen med en gaffel. Settes i kjøleskapet. 
 
Eggeplommene og sukkeret pisket hvitt, pisk fløten til krem og rør det hele sammen med eggedosisen før du tilsetter fikenrøren forsiktig.
 
Bollen settes i fryseren og det holder om du rører rundt to, tre ganger før isen blir helt frossen.
Når du skal servere isen setter du den på benken i ca 5 minutter før du lager små iskuler som du kan pynte med et par sitronmelisse blader. Jeg serverte med en liten kjeks for å få litt krunsj. Velbekomme!