Verdens eneste gatekjøkken med Michelinstjerne – Chinatown, Singapore!

av | Asia, Singapore | 0 kommentarer

Restaurant med Michelinstjerne er for mange ensbetydende med stive duker og enda stivere priser. Men i Singapore finnes faktisk et gatekjøkken med Michelinstjerne, det eneste i verden! Vi måtte sjekke ut dette stedet folk valfarter til for å få fantastiske smaksopplevelser!

Klikk på bildene for en større versjon

Hawker (kan best oversettes med gateselger) Chan serverer fastfood som er så god at Michelin har gitt ham en stjerne. Rettene består av sprøstekt soyakylling, grillet svinekjøtt med nudler, eller ris og grønnsaker. Enkelt og greit, men det er den hemmelige marineringen og stekingen som gjør at dette løftes til et måltid verdt å minnes. For ikke å glemme førsteklasses produkter!

Nå åpner Chef Chan Hon Meng et gatekjøkken til i Melbourne, Australia, som i likhet med Singapore er et mekka for matinteresserte gjester.

Billigste Michelin måltid noen gang.

Gatekjøkken, billig mat  og Michelinstjerne er i utgangspunktet ikke betegnelser som passer sammen…men det var før! Det den ydmyke Chan mangler av formell kokkeutdannelse tar han igjen i dedikasjon og ikke minst hardt arbeid.

Vi besøkte Hawker Chan ved 15.30 tiden på dagen og klarte å snike oss inn mellom vanlig lunsj og middagstid. Det er nemlig lang kø, så forsøk å komme til en litt uvanlig tid for en roligere stemning.

Er det virkelig så bra?

Vi var litt redde for at gatekjøkkenet ikke klarte å leve opp til tidligere tiders matopplevelse. Omsetningen gikk ikke akkurat ned etter at Michelinstjernen kom på bordet og det er lett å gå på akkord med kvalitet når gjester står i to timers kø utenfor. Heldigvis var vår bekymring helt ubegrunnet. Gatekjøkkenmaten til Chan var en utsøkt opplevelse av nydelig balanserte smaker. Hit drømmer vi om å komme tilbake!

Her finner du Liao Fan Hawker Chan:

I Chinatown, Singapore:

78 Smith Street

I Melbourne, Australia:

157 Londsdale Street
3000 Melbourne, Victoria, Australia

Mer info her : http://hawkerchan.com.au/

 

Åpningstider fra klokken 10-20. God fornøyelse!

Klikk på bildene for en større versjon

Chinatown, Singapore