Vi har vært på Glamping ved Randsfjorden!

av | Drone, Hotellomtaler, Norge

Vi rusler barbeinte gjennom duggfriskt gress. Tente lykter henger i grenene på store trær hele veien ned til teltet vårt. Så stemningsfullt! Randsfjorden ligger blank som speil og vi tenker at endelig er det vår! Vi kan ikke komme fort nok opp i sengen og krype under deilige dundyner. Planen er klar, vi skal høre på suset i bladene til det store bjerketreet, skravle, tulle, ta et glass vin, tenne masse stearinlys og bare nyte å være ute i naturen. Glamping = glamorøs+camping. Vi har lenge vært nysgjerrige på opplevelsen ved Randsfjorden. Cirka 1 1/2 times kjøring fra Oslo ligger Thorbjørnrud Hotell, og i en stor eplehage med god plass ligger kanvas teltene med nydelig utsikt mot fjorden. Tidligere på dagen ble vi møtt av Siri – en mild, jordnær og hyggelig nordlending som ikke er spesielt glamorøs. Det lover godt, vi vil jo helst nyte natur opplevelsen uten alt for mye unødig stæsj og styr som tar bort oppmerksomheten. 

Bakgrunn

De fleste elsker flotte naturopplevelser, men noen av oss er også glad i litt komfort. Tidligere fartet Siri og mannen land og strand rund med kanvas teltet sitt i bilhengeren. Der var det stablet ordentlige rammemadrasser, gode dyner og puter, en hel haug med stearinlys, en grill og tepper. Familien skulle på tur også slo de seg ned der de passet dem, ingen visste hvor lenge. Når vi ble lei reiste vi bare til neste sted, forteller Siri. Den ultimate frihetsfølelsen, tenker jeg. Vi synes at flere burde få oppleve hvor fint det er – og dermed var en forretningside med Glamping Norge født! Nå har de leid ut teltene sine i flere år. Ved Randsfjorden står det fire stykker klare til å ta imot gjester.

Det beste med jobben vår er å se hvordan roen og hyggen kommer sigende etter at gjestene har installert seg i teltet, sier Siri. Naturen har den effekten på oss, og vi ønsker å dele denne deilige følelsen uten å måtte gi slipp på komforten.

Det beste av to verdner

Thorbjørnrud Hotell stiller med et hotellrom til disposisjon, der er det mulig å bruke badet, dusjen og oppbevare bagasje! For en luksus! Vi er en rask tur innom rommet og pusser tennene før vi går ut i sommernatten. På hotellrommet har vi bagasjen vår og muligheten til å ta en dusj . Vi legger fra oss mobiltelefoner, vi er jo på telttur og det er digital detox! 

Mannen i mitt liv er overlykkelig over å ha fått meg med på telttur, noe han har drømt om i årevis. Endelig! Tanken på tørre våtservietter, ubehagelig liggeunderlag og klam teltduk har gjort at det hittil har  blitt med drømmen. Dette derimot, passer perfekt. I teltet tenner vi stearinlys før vi kryper opp i den store dobbeltsengen. Under dynene kan vi nyte utsikten over Randsfjorden. Lyden av bølgene og vinden som suser i trærne er utrolig avslappende og vi sovner som små barn i de gode sengene. 

Thorbjørnrud Hotell

Er et tradisjonelt konferansehotell, men også en av Norges beste produsenter av lokal mat. Her er det ysteri hvor det lages blåmuggost og cheddar, det finnes et bryggeri og en kjøkkenhage. Det hvite vakre huset er tidligere direktørboligen til Hadeland Glassverk ,og selve gården har røtter helt tilbake til 1300 tallet.

Det er i det nye delen av hotellet vi får et hotellrom til disposisjon.

Nomader

Glamping er stort i utlandet og mange drømmer om friheten det midlertidige nomade livet gir. Vi er jo alle vant til å skulle en hel masse hele tiden. Det å ikke skulle noe annet enn å hygge seg; denne friheten er luksus! Hvor lenge blir vi? Så lenge vi vil, luksus kan komme i så mange former!

Noen tar med sitt eget telt og noen booker seg inn på forskjellige glamping steder underveis. Siri selger også telt til de som blir så inspirerte at de vil ut på tur på egenhånd.

Masse å finne på!

Dagen etter våkner vi uthvilte, det er lenge siden jeg har sovet så godt. Borte var stivheten i skuldrene som hadde satt seg etter en hektisk uke. Svanefamilien tasser forbi på vei ned til vannet og vi må ligge i sengen og nyte utsikten en liten stund til. Etter en herlig frokost er vi klare for noen lokale opplevelser.

I området ved Randsfjorden er mye å finne på:

Kistefoss museet er utrolig spennende! Her brukte vi mange timer! Vil absolutt anbefale at du legger turen innom på vei til eller fra glamping. Det finnes skulpturpark, industrimuseum og kafe/butikk. Synes du museer fort kan bli kjedelige, vil du bli positivt overrasket her. Barn har også massevis av spennende saker de kan utforske her!

Hadeland glassverk ligger bare noen minutter unna og mange vil nok innom her og ta en titt.

Neste gang skal vi ta med sykler og ta en lang tur i det flotte området!

Hvem passer dette for?

Glamping passer like godt til venninnetur som til en romantisk tur med kjæresten. Barnefamilier vil elske den avslappede stemningen og det er et eventyr for mindre barn å sove i telt sammen med resten av familien. 

Verdt å vite

  • Glamping passer like godt for familier som for par. Det finnes familietelt med plass til fire personer, eller telt med fin plass til to. Det er ståhøyde i teltene.
  • Du er ikke avhengig av fint vær for å glampe, teltene tåler mye vind!
  • Teltene har varmeovn, så uansett temperatur vil du ha et varmt og hyggelig telt å komme tilbake til.
  • Glamping er populært, så bestill i god tid.
  • Du kan til og med kjøpe ditt eget telt, Siri og mannen selger teltene.
  • Her kan du bestille!

HVORDAN KOMME DIT

Det enkleste er bil. Vi brukte ca halvannen time fra Oslo. Ellers er buss et alternativ. Adressen er Sagveien 8, 3520 Jevnaker.

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Glampingen er åpen fra 15 juni til 3 august. Ønsker du å leie før eller senere kan du kontakte Siri for avtale.

VALUTA FOR PENGENE

Vi opplever glamping som god valuta for pengene! Det er inkludert sengetøy og håndklær og tatt i betraktning at det gis mulighet til å bruke et hotellrom, synes vi det er veldig nøkterne priser. Bestiller du frokost på hotellet koster det kr. 120 og du kan grille ved teltet. Det koster kr.150, men til gjengjeld slipper du å ha med utstyr og best av alt, oppvasken tar andre seg av!

SCORE 7-10

Vi er så glade for at glamping har kommet til Norge! Vi hadde et herlig opphold. Lyset, stjernehimmelen, maten, naturopplevelsen og hyggen må deles med resten av familien! Det er strålende å få naturopplevelsen uten å måtte bli villmarkens datter, dette passer for alle!

Thorbjørnrud Hotell