Yoga og surfeferie på Salt House, Sri Lanka: En hotellomtale

av | Asia, Drone, Hotellomtaler, Sri Lanka, Uncategorized

På sørspissen av Sri Lanka ligger Hiriketiya: Et paradis av en bukt omringet av palmer og frodig jungel. Hiriketiya er et kjent sted for mange turister. Likevel finner du også et par bortgjemte skatter her. En av dem er Salt House ved Blue Beach.

Klikk på bildene for en større versjon

Om Salt House

Salt House er et lite boutique hotell og ligger nesten i enden av Hiriketiya Road. Hotellet består av to større leiligheter hvor den ene huser resepsjonen og et yogaloft, mens den andre utgjør fem suiter. Mellom leilighetene ligger uterestauranten som serverer frokost, lunsj og middag. Bak Salt House står et australsk par. Deres visjon var å skape noe unikt med helse og trening i fokus: Nærmere bestemt yoga og surfing. En del av konseptet til Salt House er de daglige yogaklassene som holdes 07:30 seks dager i uken, og det er vertinnen selv som er yogainstruktør. Mitt første ordentlige møte med yoga startet nettopp her. Og tro meg, selv med lang bakgrunn som ballettdanser, var dette en tøff treningsøkt! Etter en drøy time i 32 grader var det tid for frokost, og før jeg fikk rukket å se gjennom menyen sto et glass ferskpresset juice rett foran nesetippen min – on the house!

Rommene

Rommene er av høy standard og god størrelse med store bad. Det mest fascinerende på Salt var at man regelrett bor i jungelen: Vi holdt til i annen etasje hvor rommet var åpent på den ene siden – rommet manglet rett og slett en vegg. Om du ønsker mer privatliv kan du enkelt trekke ned en stor persienne som stenger lyset ute. En mer tropisk følelse skal du lete lenge etter.

Vertskapet

Vertinnen var raskt til stede og ønsket oss velkommen sammen med resepsjonisten og flere av de andre som jobber på hotellet. Hun var fremoverlent og ivrig etter å fortelle oss om området og hva de tilbød. Til tross for at de ansatte er hyggelige og serviceinnstilte, bar de preg av at de hadde svært god tid. Om det hang sammen med lavsesongen eller kulturen generelt, er noe uvisst. På den andre siden hadde vi ikke dårlig tid. Tvert imot. Vi var her for å lade batteriene.

Restauranten

Frokostmenyen var en blanding av spesialiteter fra Sri Lanka og vestlig frokost som omelett og havregryn med melk og yoghurt. Middagsmenyen var for det meste burgere av diverse sorter, men de hadde også et utvalg lokale retter. Taco med tunfisk og mango fikk ben å gå på, og ble en favoritt under oppholdet vårt.

Hva jeg liker spesielt godt

Da vi ankom Salt varte det ikke lenge før vi sto med hvert vårt glass nypresset juice i hånden. Full mulig et rent markedsføingstriks, men for oss som hadde sittet 1,5 time på svette tuktuk-seter var dette en innertier. Jeg kan med hånden på hjertet si at norsk juice aldri vil kunne måle seg med denne. Det samme gjelder frukt-tallerkenene vi bestilte. Solstrålene og det tropiske klimaet ved ekvator setter en egen smak på frukten som du bare opplever her.

At Salt House ligger en to minutters gange fra Blue Beach er perfekt. I tillegg kan du låne med deg et surfebrett ned til stranden.

Hotellet ligger skjermet fra kaotiske gater og voldsom turisme. Dette betyr dog at du må gå et stykke for å komme til andre restauranter om du ikke vil spise på stranden eller på Salt. 

KLIMA

Sri Lanka har tropisk klima med tørketid og regntid. Du kan besøke landet hele året, men om du vil unngå regntiden bør du fra desember til mars holde deg på vest- og sørkysten, mens i tidsrommet mellom mellom mai og september bør du holde deg i nord og på østkysten. Reiser du med intensjon om å surfe må du være bevisst på at regntid ikke alltid betyr store mengder med regn, men hissigere naturkrefter i form av bølger og vinder. 

HVORDAN KOMME SEG DIT

Kommer du fra Colombo, må du regne med en 3,5 timers kjøretur i bil ned tll sørkysten. Er du allerede i sør i utgangspunktet, kan du enkelt sette deg i en tuktuk. TukTuk er et fremkomstmiddel på en ellers smal og humpete vei. 

NÅR ER DET BEST Å REISE?

Ettersom Salt House ligger helt i sør, bør du reise i tidsrommet mellom desember og mars for å oppleve det beste klimaet. Likevel kan du være heldig å oppleve nydelige temperaturer og tørt klima selv i april og starten av mai, slik som vi gjorde. En fordel med det er at det er ferre turister i disse månedene.

LANDETS VALUTA

Her betaler du med Srilankiske rupis (LKR) eller amerikanske dollar (USD). 1 norsk krone er omtrentlig 20 srilankiske rupis.

VALUTA FOR PENGENE

Prisene er avhengig av sesongen, men et dobbeltrom ligger på ca 1000,- per natt. Frokost er ikke inkludert, men tatt de lave prisene på mat og den gode standarden får du mye valuta for pengene. Yoga-klassene gir gode ekstrapoeng!

SCORE 7-10

Salt House får full score, dette er en ideelt sted for deg som ønsker å leve sunt og nyte vakker natur. God mat, fine rom, veldig høyt nivå på Yoga klassene og et hyggelig vertskap. Bestill i god tid!

Klikk på bildene for en større versjon

Salt House, Sri Lanka